Gazete Vatan Logo

Rus nükleer araştırma uzmanı Karamian, Kemer’de boğuldu

Rusya’daki Dubna Ortak Nükleer Araştırmalar Enstitüsü’nde baş araştırmacı olduğu belirtilen 75 yaşındaki Sarkis Arshavirovich Karamiandi’den sonra aynı yerde bir başka Rus da boğularak yaşamını yitirdi

Rus nükleer araştırma uzmanı Karamian, Kemer’de boğuldu

Antalya’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Çamyuva Mahallesi’ndeki bir otelde eşi Lıubov Ivchenko ile tatil yapan Sarkis Arshavirovich Karamian, önceki gün sabah saatlerinde eşiyle denize girdi. Bir süre sonra eşi denizden çıkıp otele dönerken, Karamian yüzmeye devam etti. Karamian’ın gelmemesi üzerine sahile giden Ivchenko, otel yönetiminden yardım istedi. Bu sırada yakında bulunan Engin Aydın, kıyıdan yaklaşık 30 metre açıkta su üzerinde hareketsiz duran Sarkis Arshavirovich Karamian’ı fark ederek, sahile çıkardı. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Karamian’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Fizik ve matematik bilimleri uzmanı olan Sarkis Arshavirovich Karamian’ın Rusya’daki ünlü Dubna Ortak Nükleer Araştırmalar Enstitüsü’nde baş araştırmacı olduğu kaydedildi.

İkinci boğulma

Bu olaydan yaklaşık 1 saat sonra Rus uyruklu 65 yaşındaki Elena Mironova da aynı bölgede eşiyle denize girdi. Bir süre sonra rahatsızlanan Mironova, eşinden şezlongda duran ilaçlarını getirmesini istedi. Daha sonra gözden kaybolan Mironova’nın cansız bedeni bir önceki olayda olduğu gibi Engin Aydın tarafından denizde fark edilerek kıyıya getirildi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği kadın turist de yaşamını yitirdi. Karamian ve Mironova’nın cenazelerinin otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderileceği belirtildi.

Haberin Devamı