Gazete Vatan Logo

Rus gümrük servisi: Bugün yarın başlayacak

Rus Federal Gümrük Servisi (FTS) Başkanı Vladimir Bulavin, yasak kapsamından çıkarılan Türk narenciye ürünlerinin Rusya'ya sevkiyatının 'bugün yarın' başlayacağını söyledi.

Rus gümrük servisi: Bugün yarın başlayacak

Moskova'da bir basın toplantısı düzenleyen Bulavin Türk narenciye ürünlerinin sevkiyatının başlayıp başlamadığı sorusuna "Elimde henüz böyle bir veri yok fakat bugün yarın başlayacak" yanıtını verdi.

'GÜMRÜK HAZIR'

Aynı toplantıda Bulavin'in yardımcısı Ruslan Davıdov ise Rus gümrük servisinin Türk narenciye ürünlerini kabul etmeye teknik olarak hazır olduğunu belirtti. Davıdov "Gümrük hazır. İş çevreleri hazır olur olmaz işlemleri yapmaya hazır olacağız. Teknik açıdan hiçbir problem yok" dedi. Rus hükümeti 11 Ekim'de yayınladığı bir karar ile Türkiye'den alınan bir dizi ürüne getirilen yasakları kaldırmıştı. Yasak kapsamında çıkarılan bu ürünler portakal, mandalina, kayısı, şeftali, nektarin ve erik olarak açıklanmıştı. Hükümetin bu kararı yayınlaması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 10 Ekim'de İstanbul'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini izlemişti.