Gazete Vatan Logo

Rus Dışişleri: İdlib'deki okul saldırısıyla ilgimiz yok

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye'nin İdlib kentinde bir okula gerçekleştirilen saldırının arkasında Moskova olduğu yönündeki suçlamaları kesin bir dille yalanladı.

Rus Dışişleri: İdlib'deki okul saldırısıyla ilgimiz yok

Zaharova, uluslararası kuruluşlara saldırının soruşturulması için çağrıda bulundu.

Haftalık basın toplantısını düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharov, Suriye'nin İdlib kenti yakınlarındaki bir okula düzenlenen saldırıya değindi.

Zaharova, Suriye'nin İdlib kenti yakınlarındaki bir okula düzenlenen saldırıya da değindi. Rusya'nın bu saldırıyla hiçbir ilişkisi olmadığının altını çizen Zaharova, saldırının arkasında Moskova ve Şam'ın olduğunu iddia eden uluslararası basının haberlerini 'yalan' ve 'saldırı' olarak tanımladı. Bu saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini belirlemeye çalışan Rusya Savunma Bakanlığı'nın yakında bir açıklama yapacağını da duyuran Zaharova, uluslararası kuruluşlara saldırının soruşturulması için çağrıda bulundu.

İdlib'deki okula düzenlenen saldırıda 22 öğrenci ve 6 öğretmen hayatını kaybetmişti.

ZAHAROVA’DAN INDEPENDENT VE AL JAZEERA’YA TEPKİ

Zaharova, Independent ve Al Jazeera dahil pek çok uluslararası basın kuruluşunun Suriye'de sivillerin ölümüne neden olan saldırılardan Rusya'nın sorumlu olduğunu iddia ettiğini fakat Uluslararası Af Örgütü'nün, ABD liderliğindeki koalisyonun eylemlerinin Suriye'de 300 sivilin ölmesine neden olduğunu açıkladığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Zaharova, ABD liderliğindeki koalisyonun eylemlerinin Suriye'deki durumu istikrarsızlaştırdığını ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini de söyledi.

‘HALEP’TEKİ CİHATÇILAR DIŞARIDAN SİLAH VE MÜHİMMAT ALMAYA DEVAM EDİYOR’

Halep'teki militanların elinde ABD yapımı roket atar sistemleri verildiğini gösteren deliller olduğunu belirten Zaharova, bu kentteki cihatçıların dışarıdan silah ve mühimmat almaya devam ettiğini kaydetti. Zaharova ayrıca, "CIA'in Suriye'deki ılımlı olduğu belirtilen muhaliflere gönderebileceği söylenen silahlar çok zaman geçmeden cihatçıların eline geçecek" uyarısında bulundu.

‘LAVROV, MUALLİM VE ZARİF YARIN MOSKOVA'DA GÖRÜŞECEK’

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile Moskova'da bir görüşme gerçekleştireceğini doğrulayan Zaharova'ya göre üçlü görüşmede Ortadoğu'daki gelişmeler ve terörle mücadele konusu ele alınacak. Zaharova, Lavrov'un 1-2 Kasım'da ise Yunanistan'a bir ziyaret gerçekleştirip Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile bir görüşme gerçekleştireceğini kaydetti.

Haberin Devamı