Gazete Vatan Logo

Rumlar panikte!

Ruslar, Güney Kıbrıs bankalarındaki sermayelerini başka ülkelere kaydırmaya başladı

Ruslar, Güney Kıbrıs bankalarındaki sermayelerini başka ülkelere kaydırmaya başladı. Bu doğrultuda Rusların, Kıbrıs Rum tarafındaki on milyonlarca Euro tutarındaki sermayelerini İsviçre ve Malta'daki bankalara taşıdıkları ifade edildi.

Rum Alithia gazetesi, "Ruslar sermayelerini Malta ve İsviçre'ye kaçırdılar" başlığıyla aktardıkları haberinde, Rus sermayesinin Laiki Bank'tan kaçışının Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın geçen ay Avusturya'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı açıklama sonrasına gerçekleştiğini yazdı. Gazete, Rum ekonomisini "masum" göstermek maksadıyla bankacılık sistemini kötülediği açıklamalardan sonra gözlemlendiğini belirtti.

Habere göre, Rus sermayelerinin başka Rum bankalarından da kaçırılması ihtimali yüksek. Güney Kıbrıs'ın AB destek mekanizmasına girmesinin, yabancı yatırımcıları endişelendirmemesi gerektiğini çünkü mekanizmanın, bankaları desteklemek üzere Güney Kıbrıs'a para akışı olacağı anlamına geldiği ifade edildi. Gazete, kurumsal yatırımcıların sermayelerini maceradan geçmeyen bir ülkede bulundurmak istediğine işaret ederek, bu tür ülkelerin de İsviçre ve Malta olduğunu belirtti.

Rus sermayesinin, Güney Kıbrıs'tan kaçışının normal olduğunu yazan gazete, yabancıların, Başkan Hristofyas ve Merkez Bankası Başkanı'nın sürekli olarak yaptığı ve bankacılık sistemini " "şeytanlaştıran" açıklamalarından etkilenerek, hareket ettiklerini yazdı.

Haberin Devamı