Gazete Vatan Logo

Rum pilot THY kokpitine girdi!

Bir zamanlar imkansızdı...

Bir zamanlar tek bir yabancı pilotun dahi istihdam edilmediği Türk Hava Yolları'nda geçtiğimiz günlerde bir Rum pilot işe alındı.

Rumların en yüksek tirajlı gazetesi Fileleftheros’un haberine göre, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ulusal havayolu olan Cyprus Airways'ten ayrılan 6 Rum pilot, THY'ye başvurdu.
Cyprus Airways’in içinde bulunduğu mali krizden ötürü işlerini kaybeden Rum pilotların THY'ye iş başvurusu yaptığı belirtiliyor.

THY’nin Rum pilotların başvurusunu uzun süre beklettikten sonra geçtiğimiz günlerde olumsuz yanıt verdiğini ancak bunun ardından bir Rum pilotu sınavlardan geçirerek işe aldığı ifade ediliyor.

Rum bir pilot yüksek notla göreve başladı "Kıbrıs Havayolları"ndan ayrılan bir Rum pilotun Türk Hava Yolları'nda (THY) istihdam edildiği belirtildi.

Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre; Kıbrıs Havayolları'nın 6 eski pilotu THY başvuruda bulundu. Ancak THY, son günlere kadar bu başvurulara yanıt vermedi. Buna rağmen bir Rum pilot, "oldukça yüksek bir notla" THY'ye istihdam edildi. Gazete, ismini belirtmediği 60 yaşındaki pilotun, şirketle 5 yıllık sözleşme imzaladığını öne sürdü.

Haberde, "Kıbrıs Rum pasaportunun" özde Türkiye tarafından tanındığı ileri sürüldü.

Bahsi geçen pilotun sahip olduğu diploma, izin ve sertifikaların ise İngiliz Sivil Havacılık Kurumu tarafından verildiği kaydedildi. THY 20'den fazla Yunan pilotun çalıştığına işaret eden gazete, "Kıbrıs Havayolları" şirketindeki pilotların, şirketteki belirsizlik durumu nedeniyle birer birer şirketten ayrıldığını yazdı. (Milliyet)

THY'DEN AÇIKLAMA

TÜRK Hava Yolları, ’Rum pilot’ haberleri üzerine yaptığı açıklamada, halen kadrolu olarak Kıbrıs Rum Kesimi vatandaşı pilot istihdam etmediklerine dikkat çekti.

Pilot ihtiyacı nedeniyle zaman zaman yurt dışından alım yaptıklarını belirten THY yetkilileri, "Halen yabancı pilot alım süreci devam ediyor. Bu pilotlar arasında Kıbrıs Rum Kesimi vatandaşı bir aday da bulunuyor" dedi.

Haberin Devamı