Gazete Vatan Logo

Rum okuluna öğrenci bulundu!

Yarım asır sonra yeniden açıldı

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine bağlı Zeytinliköy geçen Cuma gününden bu yana hiç olmadık kadar hareketli. Yunanistan’dan 700 Rum vatandaş, hem yarım asır sonra yeniden açılan Özel Rum İlkokulu’nu görmek hem de Hristiyanların en önemli bayramlarından olan Paskalya’yı kutlamak için Gökçeada’ya geldi.

Cumartesi günü Gökçeada limanına akın edenlerden biri de Milli Eğitim Bakanlığı’nın 49 yıl sonra yeniden açılmasına izin verdiği Zeytinli köyündeki Özel Rum İlkokulu’nda okuyacak olan 5 yaşındaki erkek çocuğu ile ailesiydi. Yunanistan’da inşaat işleriyle uğraşan bir ailenin çocuğu olan 5 yaşındaki anaokulu öğrencisi, önceki gün Gökçeada’ya geldi. Aileyi Özel Rum İlkokulu’nun yeniden açılmasını sağlayan Anna Koçumal ile Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas karşıladı. Koçumal ile Vingas minik öğrenciye yeni okulunu gezdirdi, sınıfları dolaştırıp, hatıra fotoğrafı çektirdi. Minik öğrencinin ailese Gökçeada’ya taşınacak.

Patrik’le tanıştı

Paskalya Bayramı’nda ayin yönetmek için Gökçeada’ya gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos’da okulun ilk öğrencisiyle tanıştı.

Haberin Devamı