Gazete Vatan Logo

Rum mezarlarına çirkin saldırı!

ÇANAKKALE’nin Gökçeada İlçesi'nde, Panaiya (Meryem Ana) Rum Mezarlığı'ndaki 86 mezar kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi. Mezarların büyük bölümünün başucunda dikili taş haçlar kırıldı.
İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, saldırganların yakalanması için harekete geçerken Gökçeada Metropoliti Yorgi Dragon Kililos, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Metropolit Kililos, “Adada halen 200’e yakın Rum asıllı Türk vatandaşı yaşıyor. Bu saldırı bizleri üzdü. Rum cemaatinin manevi değerlerine zarar verilmesini hiçbir din doğru bulmaz” diye konuştu.

Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, faillerin henüz bulunamadığını anlatırken, “Tahrip olan mezarların onarılması için ilçe kaymakamlığımız, Rum cemaatine her türlü yardımı yapacak. Üzücü bir olay. Ada'da yaşayan Rum asıllı Türk vatandaşlarımızın, manevi değerlerini sarsan bu tahribatı gerçekleştiren kişi ya da kişiler bir an önce yakalanıp, adalete teslim edilecek” dedi.
Gökçeada Kaymakamı Kamuran Taşbilek de görüştüğü Metropolit Kililos'a mezarların onarımı için her türlü yardımı yapacaklarını ilettiğini söyledi.

Haberin Devamı