Gazete Vatan Logo

Ruhat Mengi'ye ödül

Yazarımız Ruhat Mengi, Çırağan Lions Klübü tarafından yılın en başarılı kadın gazetecisi seçildi

Vatan Gazetesi yazarı Ruhat Mengi, gazetecilerden oluşan bir basın jürisinin seçimi sonucunda bu yıl “Türkan Kahramankaptan” adına verilen geleneksel ödüllerin basın dalında, yazıları ve hazırladığı “Her Açıdan” programı ile “En Başarılı Kadın Gazeteci” ödülüne lâyık görüldü. 2007 yılı basın ödülünü “En Başarılı Erkek Gazeteci” seçilen Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun’la paylaşan Mengi, yaptığı konuşmada “Bir medya mensubu için anlam ifade eden tek ödülün okurları ve izleyicileriyle sivil toplum kuruluşları ve gazete cemiyetlerinin takdirleri olduğunu, bu nedenle büyük mutluluk ve gurur duyduğunu” söyledi.

Bekir Coşkun ve Ruhat Mengi’yi “Yılın En Başarılı Gazetecileri” seçen jüride İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Engin Köklüçınar, Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon İstanbul Bölge Müdürü Necmettin Altıntaş, Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Genel Sekreteri Selami Turgut Genç, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Behzat Erdoğan, Marmara Grubu Vakfı İcra Konseyi Üyesi Ogan Soysal ve Mozaik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayşegül Atmaca yer aldı.

Çırağan Lions Klübü tarafından organize edilen ve Avusturya Konsolosluğu binasının tören salonunda yapılan “14. Türkan Kahramankaptan Ödülleri” gecesinde basın ödüllerinin yanında; Meriç Sümen Kanan, Hülya Aksular, Berk Sarıbay, Aytül Büyüksaraç, Gürçil Çeliktaş, Yetkin Dikinciler, Tomris İnceer, Ahmet Levendoğlu gibi sanatçı ve yönetmenler de “Sanat Ödülleri”ni paylaştılar.

Haberin Devamı