Erkekler, tahrik ve oruç!

Kadın üzerinde siyaset yapılmaya başlandı mı bir kere sonu yoktur bunun. Önce din emrediyor diye türban mücadelesi verilir, o da yetmez "tam tesettür" denir

Haberin Devamı

Kadın üzerinde siyaset yapılmaya başlandı mı bir kere sonu yoktur bunun. Önce din emrediyor diye türban mücadelesi verilir, o da yetmez "tam tesettür" denir ve yaz sıcağında bile yerleri süpüren, uzun kollu pardesüler giydirilir, arkadan da son adım kara çarşaf çıkar ortaya.

O noktaya varıldığında ve bu nokta radikal dinci bir yönetimle topluma dayatıldığında artık sinemaya gitmek, televizyon izlemek, radyo dinlemek, yanında erkek olmadan sokağa çıkmak, çalışmak ve hatta hasta olsan bile doktora gitmek, kısacası tüm insanca haklar da yasaklanmaya başlamıştır. Kadın dört duvar arasında kimliğini kaybetmiş bir esir olarak yeni yaşamına terkedilir.

Kadınların bu kıvama getirilmesi için şartlar müsait değilse Necmettin Erbakan'ın "çikolata kağıdına sararak yutturma" metodu da uygulanabilir. Kara çarşaftan "bir yaşmak eksik" kıyafetler çikolata kağıdı gibi süslü, renkli kumaşlarla şekilden sekile sokulur. Kadınlar bu cafcaflı giysilerden birini nasıl olsa beğeneceklerdir. Örneğin bizde son çıkarılan modeller arasında gladyatör kıyafetinden, Romeo Jülyet filmindeki kostümlerin benzerlerine kadar binbir çeşit abuk dizayn beğenilere sunuldu...

Dinimizde her ne kadar "başörtülerini omuzlarına salsınlar" dışında bir örtünme tarifi filân yoksa da birileri onlara papağan gibi "dinin tesettürü emrettiğini" tekrarlayıp duracaktır bu arada.

İstendiği takdirde Arabistan kılığına girmeden de tesettür olabileceğini kabul etmez bu kafalar. Zira amaç kadının "kadın görüntüsünden" çıkarılıp cinsiyetsiz bir varlığa dönüştürülmesidir. İran, Afganistan gibi ülkelerde kadınlar olayın nerede, nasıl başlayıp nerelere vardığını gördüler, sonunda kurtuluşu kendileri aradılar ama geç oldu.

Perşembe günü Sakarya İl Müftüsü'nün "Kadınların vücut hatlarını ortaya çıkaracak şekilde giyinerek erkekleri tahrik ettikleri, tüm kadınların tesettüre girmesi gerektiği" ile ilgili açıklamasını okuduk.

Herkes özgürdür ama...
Cuma günü ise Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir dergâha izinsiz din eğitimi gerekçesiyle baskın yapıldığını... Binadaki çok sayıda kara çarşaflı genç kızın fotoğrafları da vardı haberde. Görüldüğü gibi müftü boşa konuşmuyor. Kara çarşaf sahnede.

Şimdi, haydi işin izinli, izinsiz eğitim tarafını ilgililere bırakalım, o bizi ilgilendirmiyor ve diyelim ki demokratik laik bir ülkede isteyen istediği gibi giyinebilir. Kamusal alan dışında özgürdür.

(Devam edecek...)

DİĞER YENİ YAZILAR