Halk

Deprem oluyor sanki... Yer yarılıyor ve içinden kötülük fışkırıyor... Taciz, tecavüz itirafları, haberleri birbirini kovalıyor. Bu kadar mı çok kötü ve sapık varmış içimizde?

Haberin Devamı

Deprem oluyor sanki... Yer yarılıyor ve içinden kötülük fışkırıyor... Taciz, tecavüz itirafları, haberleri birbirini kovalıyor. Bu kadar mı çok kötü ve sapık varmış içimizde?

Bu kadar mı adaletten, şefkatten, insanlıktan yoksun bir millet olmuşuz biz?

Tecavüze uğradığı için babası ve akrabaları tarafından telle boğularak öldürülen Nuran'ın kemik yaşı 13 yerine 16 çıktığı için "tutuksuz yargılanmakta olan" tecavüzcü kurtulmuş. Bu nasıl adalettir?

3 kişinin ölümüne sebep olan TIR şoförü 6 yıl hapisle kurtulmuş. Bu nasıl adalettir?

Malatya Valisi, altına kaçırdığı için devlet koruması altındaki yuva çocuklarına kakasını yediren, minicik kimsesiz yavruların kafasını birbirine vuran bakıcıların temizlik işçisi olduğunu söylemiş. Bu nasıl devlettir?

İki gündür Türkiye'nin her köşesinden yüzlerce mail yağıyor. Halk Malatya'daki olayın, Bakan Çubukçu'nun söylediği gibi "münferit" filân olmadığını, SHÇEK yuvalarının çoğunda denetimsizlik nedeniyle benzer olayların görüldüğünü söyleyerek Nimet Çubukçu'nun istifasını istiyor.

Sadece onun değil Malatya Valisi'nin de...

Bu olay bardağı taşıran son damla oldu ve toplum bu kez hızlı tren faciasında olduğu gibi "makinistlerin cezalandırılmasıyla" olayın örtbas edilmesine sessiz kalmayacak. Medeni ülkelerde böyle bir skandal bu istifaları derhal sağlar. Unutulacağını, örtülebileceğini sananlar bugüne kadar olduğu gibi sonunda yanıldıklarını mutlaka anlayacaklar, hiç şüpheleri olmasın!

"Bayram değil" mi?
Hem de ne bayram!


Ne kadar kutlasak, ne kadar sevinsek azdır. Türkiye 72 yıl önce bugün "kayıtsız şartsız halk iradesine dayanan" Cumhuriyet'ine kavuştu. Türk toplumu 82 yıldır o Cumhuriyet sayesinde tüm sıkıntıları, engelleri aşıp ayakta kalmayı başardı.

Bugün, bir zamanlar "rejimine karşı olduğunu" haykıranlar bile bu ülkeyi yönetme noktasına gelmişlerse ve hâlâ 29 Ekim'imiz için "Bayram değil, seyran değil"... sözünü bile edebiliyorlarsa yine o Cumhuriyet'in, onun sağladığı halk iradesinin, özgürlüğün sayesindedir.

Onlara ve hepimize dünya tarihinde benzen görülmemiş bir zaferi, kanı canı pahasına sunan kahramanların; düşmanlarının, esir aldığı kumandanların dahi cesaretine ve karakterine hayran olduğu, naşı başında selâm durduğu Atatürk'ün sayesindedir. Milletinin saygısını ondan daha çok hak eden bir önder, bir lider olamaz, olmadı. Atatürk'e sonsuza kadar (birilerinin deyimiyle "sap gibi") saygı duruşunda bulunacağız.

En büyük bayramımız hepimize kutlu olsun!

DİĞER YENİ YAZILAR