‘Faiz lobisi, aşırı uçlar’ ne oldu?

Haberin Devamı

Türkiye illerinin büyük çoğunluğunda milyonlarca kişinin katıldığı “Gezi gösterileri” için iktidar partisi bugüne kadar çok şey söyledi.. “Faiz lobisi” yle başlayıp “aşırı uçlar”a, “ideolojik gruplar”a, “dış güçlerin oyunu”na kadar çok şey.. Hatta bir milletvekili, artık tam kel alaka, “gay”lerin yürüyüşündeki “ay resmen devrim” yazan bir pankartı göstererek “işte Gezi provokasyonunun özeti de buydu” bile dedi.

Yahudi diasporası, başka?

Bu haberin altına vatandaşlardan gelen yorumların biri şöyle diyordu; “gayler diye küçümserler, seçimde oylarını isterler. Sonra da ‘dağdaki çobanın oyu’ diye rakiplerine sataşırlar”.. Haksız mıdır? Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise Gezi gösterileri için yepyeni bir buluşla çıkmış ortaya; “Yahudi diasporası”.. Yalnız o da değil, “Yahudi diasporası, dış güçler ve dünya basını bu olayları yönlendirmiş”.. Yani, ülke çapındaki gösterilere katılan, penceresinden tencere tava çalan milyonlarca vatandaş “haksızlık ve baskılara, yanlış karar ve yasalara, şiddete ve hataların tümüne” tepki göstermedi, bunca insan (ülkenin yüzde 99’u Müslüman dendiğine göre bu milyonların da yüzde 99’u Müslüman’dır, hepsi) Yahudiler ve dış güçler tarafından yönlendirildi.

Ve..Yerli medya (üç kanal dışında) sanki hiç bir şey olmuyormuş gibi haberleri vermediği için geriye kala kala suçlayacak “yabancı medya” kaldı. Peki, yerli medya “patronları iş adamı oldukları ve açıkça tehdit altında tutuldukları için” haberleri vermedi diye, dünya ülkelerinde ne olsa hemen izleyicisine duyuran CNN International, BBC gibi uluslar arası izlenen yabancı haber kanalları da vermeyecek?

‘Eski Millet’ meselesi..

Şimdi Mısır’da sokaklara dökülmüş milyonlarca insanı vermiyorlar mı? Brezilya’dakileri vermediler mi?

Bence bütün bu halk hareketlerinin açıklaması da Beşir Atalay’ın konuşmasında gizli “Milletin eski millet olmadığını, her şeyden haberi olduğunu” söylemiş.

Tamam işte; Mısır’da da, Brezilya’da da, Türkiye’de de “millet eski millet değil, her şeyden haberi oluyor”.. Özgür basın, medya tamamen yok edilse, sanatçıdan öğrenciye herkes tehdit altında olsa bile!

Türkiye yataklık yapıyormuş!

Gezi Parkı yakınında olup da polis şiddetinden kaçarak “kapılarına sığınan yaralıları içeri alan” oteller için de “eylemlere yataklık yaptılar, bu yasalarda suçtur, içeri almamalıydılar” dendiğini biliyoruz.. Türkiye’nin birçok köşesinden gelen mesajlarda “Hükümet 500 bin Suriyeli’yi içeri aldı, bu yataklık değil mi” sorusu var.

Geçen Cumartesi akşamı bir haber de “Suriye sınırında PYD ile (PKK’nın Suriye kolu) bir grup Kürt arasında silahlı çatışma çıktı, yaralı 6 kişi Türkiye’ye sığındı” diyordu. Şimdi bu durumda Başbakan’ın “içeri alarak eylemlere yataklık yaptılar, suçtur” sözünü ne yapacağız?

Bu arada.. Yoğun şekilde “Suriyelileri Türk vatandaşı yapıp iktidar partisine oy verdirecekler. Ziraat’tan maaşa bağlamışlar, kira paralarını ödüyorlarmış, İstanbul bile Suriyeli kaynıyor” şikayetleri geliyor. Yoksulu, işsizi, ayakkabısız ve “tek tişörtüyle arkadaşları alay ettiği için okula gidemeyen” çocukları bu kadar çok olan ülkede halkın parası nasıl veriliyor, oy kullanacaklar mı, bu haberlere mutlaka bir açıklama gelmeli..



Ali Ferzad!

Konuştuğum Suriyeli dostlar “Esad’ın kendisinin ve yarattığı olayların karikatürünü yapan Ali Ferzad isimli karikatüristin parmaklarını kırdırttığını” anlattılar. Ben de onlara “suçunu bilmeden 5-6 yıldır hapislerde çürütülen gazetecilerimiz”den söz ettim.

Hayretle dinlediler, Türkiye’yi dışarıdan farklı gördükleri için inanamadılar. Karikatürist deyince aklıma “okkalı yandaş karikatüristlerimizden bir tanesi” geldi, sustum. Söyleyecek bir şey bulamadım!!

DİĞER YENİ YAZILAR