AKP-Cemaat kavgası mı?

Haberin Devamı

Son zamanlarda özellikle Balyoz Davası konusunda en sık duyulan yorumlardan biri “olup bitenin, yargıyla ilgili tepkisel açıklamaların nedeninin AKP ile Cemaat arasındaki kavga” olduğu.. Başbakan istiyor, yargı yapmıyor, durum böyle olmasaydı şimdiye kadar Balyoz Davası sonuçlanır, tutuklu ve hükümlülerin çoğu serbest kalırdı şeklindeki konuşmaları sıkça duyuyoruz.

Ki aslında Ergenekon olayını kendi ifşaatlarıyla (!) başlatan ve o günlerde manşetlerden, TV haberlerinden inmeyen Tuncay Güney ’in son “Ergenekon bir projeydi, bitti. Hapistekilerin bırakılması gerekir. Ben o suçlamaları işkence altında yaptım, devlet beni kullandı, vicdanım rahatsız” açıklamasından sonra Ergenekon davasının da hemen sonuçlanması gerekiyor..

BALBAY NEDEN TUTUKLU?

Neden bu skandal olay konusunda tık çıkmadığını, hiç ağza alınmadığını anlamak mümkün değil.. Örneğin Mustafa Balbay, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu (üstelik iki Prof. da hasta ve Hilmioğlu tutuklu iken evladını kaybetti), Tuncay Özkan ve diğer tutuklular hala hangi nedenle tutuklular, bu açıklamadan sonra nasıl israrla içerde tutuluyorlar?

Haham Tuncay Güney’e kimlerin “işkence altında ifade verdirdiği” neden açıklanmıyor ve kimse üstüne alınmıyor? Devletin görevi bunları millete açıklamak değil midir?

GERÇEKÇİ DEĞİL

Özel Yetkili Mahkemeler ’in sahte delilleri “geçerli” kabul ederek verdiği hükümler Yargıtay kalkarsa nasıl düzeltilecek? Yerine gelecek mahkeme bunu yapacak mı?

O kadar çok soru var ki cevaplanmayan, sormakla bitmez. Ama ayıptır söylemesi, bu “AKP-Cemaat kavgası yüzünden” yorumu bana hiç de gerçekçi gelmiyor. Bu nasıl kavgadır ki seçim zamanı gelince hemen düzeliyor ve ortak hareket başlıyor?

Yargıyı eleştirmek nasıl bir çelişkidir ki bir yandan “hatalı hakim ve savcılara dava açılması” yasayla önleniyor?

Nasıl bir çelişkidir ki “bu davanın savcısı” olduğunu söyleyenler, aynı davanın mahkemesini eleştiriyor? Anlayanlar, anlamayanlardan daha mı zeki acaba?

*****


Asıl sorumlular serbestken...

28 Şubat soruşturması kapsamında ifadesi alınan 5 emekli general için tutklama talebinde bulunulmuş. Buyrun, bir anlaşılmaz da burada.. Dönemin hükümetinin yaptıkları, MGK kararlarını nasıl istekle yerine getirdikleri, “orduyla tam bir uyum halinde çalışıyoruz, herşey kurallara uygundur” açıklamaları tüm belgeleriyle ortada..

Dönemin Genelkurmay Başkanı Karadayı aynen 12 Eylül’ün ve 27 Nisan’ın sorumluları gibi serbest.. Balyoz Davası diye yüzlerce kişi tutuklanmış ve mahkum edilmişken o dönemin Genelkurmay Başkanı Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Yalman da serbest.. Sanıkların tüm taleplerine rağmen mahkemede ifade vermelerine bile gerek duyulmuyor.

Ee, nedir bu “beş generale tutuklama talebi” .. Dam üstünde saksağan değilse nedir? Birleri açıklasa da toplum bilgilense!

DİĞER YENİ YAZILAR