Bir şehit daha.. Meclis toplanmalı!

Haberin Devamı

İzmir Foça’daki bombalı PKK saldırısında şehit olan er Özkan Ateşli’den sonra, ağır yaralanan askeri araç şoförü uzman çavuş Hasan Furkan Özmen de kurtarılamayarak şehit oldu.. Nur içinde yatsınlar..

Ama ruhlarının huzura ermesi için “hayatlarını verdikleri terör”ün kangren olmuş yara gibi kökünden kazınması ve artık başka şehitler olmaması, asker ve sivil bu toplumun insanlarının korunması gerekiyor.

‘BÜTÜNLÜK KORUNMALI’ DERKEN..

Türkiye şu anda dışarıda Rusya’dan İran’a, Suriye’den Irak ve İsrail’e kadar her taraftan tehlikeyle kuşatılmış halde, içerde ise bu kez “dış sorunların da desteğiyle” PKK saldırılarını, cüretini arttırmış durumda.. Irak Başbakanı Nuri El Maliki “Türkiye’nin Kuzey Irak’a bağımsız devletmiş gibi davranmasını” kabul etmediklerini söylüyor ki orada da ciddi bir yanlış var.. Kuzey Irak’ta ve şimdi bir de Kuzey Suriye’de “bağımsız Kürt devleti” istemiyoruz der ve ABD ile bunu konuşur açıklarken Kuzey Irak’a Maliki’nin söylediği gibi yaklaşma çelişkisine başka ne denebilir?

Barzani’nin Kuzey Suriye kentlerini alan PYD’yi bizzat kendisinin örgütlediği bilinirken onu ziyaret edip, ondan yardım ummak nasıl açıklanabilir? Sadece Kuzey Irak’ta yapılan ekonomik yatırımları korumak uğruna “terörün oradan ve Suriye’den Türkiye’yi sarmasına” göz yumulabilir mi?

CHP’NİN ÇAĞRISI VE RET!

Bu arada Başbakan Erdoğan Cumartesi iftarda yaptığı konuşması boyunca yine “Meclis’in toplanmasını isteyen” Kılıçdaroğlu’na yüklendi.. Zaman kavga zamanı değil ve belki son haftalarda “yapılan dış politika hataları”na birlikte çözüm aranabilir ki bu da iktidar partisi için olsa olsa “sorumluluğunu paylaşmak” olur. Oysa Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun talebi için hangi nedenle söylüyorsa “tam bir basiretsizlik ve teröre teslimiyet” diyor.

“Terörün TBMM içinde, hem de Ana Muhalefet Partisi nezdinde Türkiye’de siyasete şekil vermesine asla izin vermeyeceğiz” diyor. Böyle bir durumda ne alakası var? Meclis, muhalefet partileri daha önce de terör için toplanmadı mı, şehitler verirken, dört yandan sorun içindeyken toplanmak neden teröre teslimiyet olsun ve bu şartlar altında artık “siyasete şekil vermenin”, güç tartışması veya kompleksi yapmanın lafı mı olur. Kimden daha iyi çözüm çıkıyorsa o versin ama bir an önce verilsin artık.

TENEKE EV, YIRTIK PABUÇ..

Foça şehidi er Özkan Ateşli ve ailesinin yaşadığı teneke evi, çöp atıklarını satarak geçinmeye çalışan ailenin dramını dün VATAN ’da okuduk. Babasının yırtık pabuçlarının fotoğrafını da görmüştük.. Yaşlı anasıyla babasının güç bela asker oğullarına harçlık diye toparladığı 50 lirayı bile Özkan Ateşli harcamamış ve Bayram iznine gelince “çocuklarına elbise almak üzere” saklamış. İçimiz kan ağlıyor, dün de bir şehit verdik, yeter artık..

Terörle mücadele için ateşin içine atılan askerlerimiz ve aileleri bu yoksulluğun pençesindeyken hala “IMF’ye borç verecek hale geldik” lafları dinlemek de dayanılır gibi değil.. Nerede bu bolluk, neden onlar hiç yaşamıyor, görmüyor da bir kesim Maşallah “kralların lüksü” içinde? O kesim en keyifli bayramları yaşar ve hiçbir sorun hissetmezken bu kesim (ve birçok kesim) neden boğazına kadar yoksulluk içinde ve üstelik gözyaşı hiç dinmiyor?

İSRAİL-İRAN SORUNU

Bu soruların cevabı yok, hiçbir zaman da olmayacak, “süper ekonomi” açıklamalarını terör konuşmaları içinde bile dinleyip gideceğiz.. Ama hiç değilse artık bu inadı bırakıp ne karar alınacaksa “Meclis’in alması” sağlanmalıdır. İsrail medyasının bu hafta ki ana gündemi “İsrail’in sonbaharda İran’a saldırma kararı alması”ymış. O gün geldiğinde İran da füze kalkanı nedeniyle “önce Türkiye’ye saldıracağını” açıklamıştı. Meclis’in toplanması için daha ne sebep beklenebilir ki, haydi siz düşünün onu da!

DİĞER YENİ YAZILAR