Kara mizahın böylesi!

Tam benim "Medeniyet artık çok yakınımızda" başlıklı yazımın karşı sayfasındaydı VATAN'da çıkan haber... İkisine aynı anda bakınca inanılmaz bir ironi, bir kara mizah çıkıyordu ortaya

Haberin Devamı

Tam benim "Medeniyet artık çok yakınımızda" başlıklı yazımın karşı sayfasındaydı VATAN'da çıkan haber... İkisine aynı anda bakınca inanılmaz bir ironi, bir kara mizah çıkıyordu ortaya.

O haber "11 yaşındaki kız çocuğuna 13 kişinin tecavüz ettiğini, bunların birinden hamile kalan kızın tecavüzcüsüyle evlenerek hem kendini, hem de adamları kurtaracağını" anlatıyordu. Ben ise artık bundan sonra 'tecavüz edenlerin evlenerek kurtulamayacağını'... Biz sevinç içinde yeni Ceza Kanunu haberlerini verirken çocuk tecavüzleri ve "kurtulan tecavüzcü" haberleri son hızıyla devam ediyordu.

Çünkü TCK değişiklikleri henüz Meclis'ten geçmedi. Bu arada ne kadar tecavüz olayı yaşanırsa hepsi eski kanuna göre değerlendirileceğinden yapanın yanına kâr kalacak.

O küçük kızın başı önünde, geleceği yok edilmiş, mutsuz fotoğrafını gören iki profesör acaba hâlâ "Bu kanunlar 80 yıldır Türkiye'de başarıyla uygulanıyor" diyorlar mı?

Başarı çocukların, kadınların hayatının mahvedilmesi midir?

Aynı gün Hürriyet'te "kadın avukatı, arabasına binerek kaçıran ve tecavüz eden üç kişi"nin haberi vardı. Evli, çocuk sahibi (olmasa da fark etmez ya) genç bir kadının ve ailesinin tüm yaşamını gölgeleyecek böyle büyük bir utanmazlık, vahşet için "Ne olur beni öldürmeyin, ne isterseniz yaparım deyince nefsimize hakim olamadık. Pişmanız" demiş tecavüzcüler.

Eh, madem ki pişmanlar, herhalde serbest bırakılmaları gerekiyordur. Zaten Tasarı'nın ilk halini hazırlayanlardan olan aynı profesörler "Cezanın olayları azaltmayacağını" da söylemiyorlar mıydı?

Pişman olmuşsa suçlular, yeterlidir. Mağdure de başının çaresine baksın artık.

İşte bu anlayışın değişmesi gerekiyor. Adalet yerini öyle bulmalı ki mağdur olanların hiç değilse ruhu huzura kavuşmalı.

Türk Ceza Kanunu'nun değişmiş son hali umarız en kısa zamanda tamamlanarak artık bekletilmeden Meclis'ten geçmesi sağlanacaktır.

İnsan, yaşadığı, bireyi olduğu ülkenin gazete ve TV haberlerine baktıkça kahroluyor.

Bu akıl almaz suçların bizdeki kadar sık işlendiği bir başka ülke var mıdır acaba? Hele de AB'ye aday olmaya çalışan bir ülke?

''Kim Wild'' söylemişti
Nato Zirvesi dolayısıyla Türkiye'ye gelen liderlerin ve eşlerinin İstanbul, Boğaz, yemekler vs. hakkında söylediği övgüler medyada her zamanki gibi şişirildi.

Köşe yazılarında, abartma huyumuzla ilgili olarak sorulan "Hiç olumsuzlukları dile getiren yabancı konuk gördünüz mü ki?" sorularını okurken aklıma geldi; aslında gördük. Yıllar önce, henüz Körfez temizlenmeden, ünlü pop şarkıcısı Kim Wild İzmir'e geldiğinde gazeteciler yine her zamanki alışkanlıklarıyla "İzmir'i nasıl buldunuz?" diye sormuş ve "Bok kokuyor" cevabıyla şoka girmişlerdi.

Cevap gazetelerde çıkınca toptan şoka girmiş ve şarkıcıyı, bir daha adını anmamakla cezlandırarak "kokuyu veren nesne" ilân etmiştik.

İyi ki her konuk ona benzemiyor, yoksa bu övünme huyumuz sık sık üzülmemize neden olabilirdi.

Berber ve deprem!
Doğubeyazıt depremi içimi ağlatıyor. Hele o fotoğraf? Ablalarının başında ağlayan 3 yaşındaki Goncagül'ün fotoğrafı?

Unutamam ben bunu, mümkün mü unutmak?

Dün birlikte oynadığı ablaları önünde, gözleri kapalı, bembeyaz yüzleri ve dudaklarıyla melekler gibi yatıyor.

Yine ihmal. Aynı ihmal... Deprem bölgesinde çamur ve taştan evler... Unutulmuş bir ilçenin unutulmuş bir köyü... Ne olacak ki okur, ölen yavruların fotoğrafına bakar yine unuturlar.

Hırslarına, koltuk kapmacalarına, siyasi oyunlarına devam ederler.

TV'ler yine sabahtan akşama "ara bulucu", "şarkıcı seçici", "göbek atıcı" programlarına döner.

Ne ihmal hatırlanır, ne o ihmallerin düzeltilmesi, ne de aynı olayla yakında yine karşılaşabileceğimiz.

Marmaris'te yüzüne alkollü maske yaptığı turistin kulak kıllarını ateşle almaya kalkarak kafasını, boynunu yakan berber de serbest bırakılmış. İhmal, suç bizde hiç sorun değil, yoksa bu kadar tesadüf(!) üstüste gelir miydi?

İngiliz gazetelerinde İngiliz turistin haberi Türkiye için kimbilir ne müthiş bir reklâm olacaktır!

DİĞER YENİ YAZILAR