Kolayı var dokunulmazlık, Sayın Fırat!

Haberin Devamı

AKP Genel Başkam Yardımcısı Dengir Mir Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Fırat'ın ortağı olduğu MENAS isimli şirketle ilgili yolsuzluklar" konusundaki tartışmaları başladığı hızına geri döndü.

Asıl tartışma Şaban Dişli'nin belediye ile ortak olarak yaptığı yolsuzluğu ve Deniz Feneri bağış skandalını iktidar partisinin koruyor olması idi biliyorsunuz.

Daha sonra Başbakan Erdoğan ile Dengir Fırat'ın "muhalefet partilerinin, özellikle de Ana Muhalesef'in ve basının yolsuzları gündeme getirip soru sorma hakkı yokmuş gibi" onları suçlamaya girişmesi sonunda konuya "Fırat'la ilgili olaylar" da girdi.

Meclis'teki karşılıklı tartışmada konular ve tarihler birbirine karıştırılınca her iki taraf salim kafayla "belgeleri açıklayacağını" söyledi.

Kılıçdaroğlu geçen hafta Her Açıdan'da MENAS'la ilgili "hayali ihracat, Fırat'ın imzaladığı kırmızı hattan çıkarılması talebi, uyuşturucu iddiası" gibi konularda tarih ve belgeleri netleştirirken yeni bir belge de açıkladı ve: "Şirketin 6 Kasım 2002 tarihinde sermayesini 3 milyardan 30 milyara (dün yanlışlıkla 30 milyon yazılmış özür dilerim) çıkardığını ve '99'da şirketten ayrıldım' diyen Fırat'ın gerçekleri gizlediğini, o tarihte şirkette bulunduğunu" söyledi.

Dengir Mir Fırat ise e-postayla köşe yazarlarına gönderdiği açıklamada Meclis tartışmasında söylediklerini hemen hemen aynen tekrarladı. Dün Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki basın toplantısında bu açıklamaya karşılık çıkardığı yeni belgeler, özellikle "1990'da ayrıldım" diyen Dengir Fırat'ın "sermaye artırımından da çok sonra", 2007 yılında vergi beyannamesinde MENAS'ın büyük ortağı olarak yer alması "Fırat'ın AKP Genel Başkan Yardımcısı olması nedeniyle" gerçekten son derece önemlidir.

"KİMİ MEDYA" MI?

Fırat kendi açıklamasında "Sayın Kılıçdaroğlu destekleyen kimi medya mensupları"ndan söz ediyor ama "kimi"ye hiç gerek yok. Sorumluluk sahibi bir medya mensubu bir iktidar partisi genel başkan yardımcısı ile ilgili böyle "belgeli, ispatlı iddialarda" tarafsız olmak, ülke adına düşünmek zorundadır. Dengir Mir Mehmet Fırat kendi görevini yapıyor, medya da kendininkini... Şaban Dişli ve Deniz Feneri yolsuzluklarından AKP medyasında bile bir çok yazar daha fazla sessiz kalamadı, mesele bu olayda da kalamayacak duruma geldi...

Ortağı olduğu şirket hakkında belgeli iddialar olan, öte yandan gerçekleri gizleyen veya saptıran kimse (istifa eder mi bilinmez ama) Türkiye'yi yöneten iktidar partisinin başında kalamaz. Aslında bu kadar tartışmaya hiç gerek yok. Dengir Mir Fırat'ın, haklılığına güveniyorsa hemen Atilla Kart gibi, Deniz Baykal gibi dokunulmazlığının kaldırılmasını istemesi gerekir. Hatta fırsat bu fırsat AKP ve CHP milletvekillerinin, kimlerin varsa hepsinin dokunulmazlığı kaldırılsın.

Millete kan ağlatan terör gibi, yaklaşan ekonomik kriz gibi konular dururken başımıza üç günde bir yolsuzluk belası da çıkmasın. Siyaset kitlenmesin.

Kozlar yargıda paylaşılsın.

Fırat'ın buna itirazı var mı acaba?

*****

Haftanın tüm olayları...

Bu hafta yeni olayların tam olarak anlaşılamadığı, önemli şahıs ve kurumlar hakkında ciddi soru işaretlerinin ortaya çıktığı yoğun gündemlerle geçti.

Sınır karakollarının parasızlık yüzünden yenilenmediği, ABD'nin Türkiye'ye "PKK ile müzakere yoluyla çözüm"ü (Başbakan'ın Bush'la görüşmesinde) kabul ettirdiği ve bunun halktan gizlendiği, hatta terörist başı Öcalan'la bu konuda görüşme yapıldığı, Hava Kuvvetleri Komutanı'nın golf oyunu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cuma günü "Dengir Mir Fırat bilinçli olarak olayları karıştırıyor son belgeleri de konuyla ilgisiz" dedikten sonra yeni belgeler açıklayarak "Fırat'ın sözünü tutarak istifa etmesini" istediği basın toplantısı, Deniz Feneri olayı Almanya'da Federal Meclise getirilirken Türkiye'de hâlâ davanın açılamaması, ekonomik krizin Türkiye'yi ne kadar etkileyeceğinin de halktan gizlenmesi ve daha bir çok konu... Toplumun kafası bilgi kirliliğiyle karmakarışık halde ve bunlara mümkün olduğunca açıklık getirmek bize düşüyor.

12 Ekim Pazar günü, öğlen saat 12.30'da STAR'da başlayacak olan ve emrindeki askerlerin "Efsane Komutan" dedikleri Emekli Tümgenerral Osman Pamukoğlu, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP 22. dönem Milletvekili Hamza Albayrak ve Vatan Ekonomi yazarı Yiğit Bulut'un katılacağı Her Açıdan'da bu konuları detaylı olarak tartışacağız.

Uzun saatlere gerek yok, en dinamik en hızlı tempolu
tartışma programında konuları çok daha iyi anlayabilecek, bilmediğiniz gerçekleri duyacaksınız.

Bu tartışmayı kaçırmayın bence!

DİĞER YENİ YAZILAR