Gazete Vatan Logo

Ruhani'den konserlerin iptaline tepki

Ruhani'den konserlerin iptaline tepki

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Meşhed kentindeki müzik konserlerinin din adamlarının isteği üzerine iptal edilmesine tepki gösterdi.İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da düzenlenen bir törende konuşan Ruhani, Meşhed kentinde düzenlenmesi planlanan konserlerin baskılar sonucu iptal edilmesinin kanunlara aykırı olduğunu söyledi.İslami İrşad ve Kültür Bakanı Ali Cenneti'yi baskılara boyun eğerek konserleri iptal ettiği için eleştiren Ruhani, "Baskılar fazla olsa da hiçbir bakan bu baskılar karşısında geri adım atmamalı." dedi.

"Bir yerde doktorlara başka bir yerde sanatçılara saygısızlık yapılıyor" diyen Ruhani, konserlerin iptal edilmesi konusunda meclisten başka kimsenin yetkili olmadığını vurguladı.Ruhani, bakanların sadece kanunlara tabi olması gerektiğini belirterek, "Kanunsuzluk iyi bir şey değildir. Hele ki din adına kanunsuzluk daha kötüdür." dedi.İran Cumhurbaşkanı konuşmasında, "Sanatçı, doktorlar, üniversite hocaları ve diplomatlarımıza saygı göstermeli ve medyada her kelimeyi kullanmamalıyız. Ahlak ve saygı hem biz hem de toplumun faydasınadır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şii Müslümanlara göre "Sekizinci İmam" sayılan İmam Rıza'nın türbesinin bulunduğu Meşhed kentinde yapılması planlanan konserler, başta Meşhed Cuma İmamı Ahmed İlmulhuda olmak üzere ülkedeki din adamlarının tepkisine neden olmuştu. Din adamlarının Ülkenin Meşhed gibi "kutsal" şehirlerinde konserler düzenlenmesinin doğru olmadığını savunması üzerine İslami İrşad ve Kültür Bakanı Cenneti, kentteki konserlerin iptal edildiğini açıklamıştı.