Gazete Vatan Logo

Ruh haline göre patlayacakmış!

Hatay’da eylem hazırlığındayken yakalanan DEAŞ’lı canlı bombanın iddianameye giren ifadeleri, tüyler ürpertti: Aklımda bir il yoktu. Talimat gelince o zamanki ruh halime göre yeri belirleyecektim

Ruh haline göre patlayacakmış!

Yaklaşık 6 ay önce Hatay’da canlı bomba eylemi hazırlığında oldukları iddiasıyla yakalanıp tutuklanan DEAŞ üyesi 8 kişi ile 2 tutuksuz sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 27 yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan ve saldırı girişiminin detaylarının anlatıldığı iddianame kabul edildi. Cumhuriyet savcısı, zanlılar hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olma”, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 27 yıla kadar hapis cezası istedi.

Talimat gelince...

Üzerinde patlayıcı düzeneğiyle yakalanan sanıklardan Ümit Alarslan, ‘Ebu Turab’ isimli kişinin isteği üzerine Türkiye’de eylem yapmayı planladığını söyledi ve şunları anlattı: “Eylemin yerinin inisiyatifinin bana kalacağını düşünüyorum. Ben bu eylemi terör örgütü PKK’nın örgütsel çalışma yapan il ya da ilçe teşkilatlarına karşı yapmayı düşünüyordum. Bu doğrultuda aklımda herhangi bir il yoktu. Talimat gelmesi halinde o zamanki ruh halime göre eylem yapacağım yeri belirleyecektim.”

Haberin Devamı

Bayramı kana bulayacaklardı

24 Haziran 2017’de Suriye’den Hatay’a giren 2’si Türk, 3’ü Suriyeli 5 DEAŞ mensubu kent merkezine ulaşamadan yakalanmıştı. Zanlıların 2’sinin üzerinde bellerine sarılı, patlatılmaya hazır, canlı bomba eylemlerinde kullanılan kemer bulunmuştu. Sanıkların geçen yılki Ramazan Bayramı’nda canlı bomba eylemi düzenlemeye hazırlandıkları ortaya çıkmıştı.