Gazete Vatan Logo

RTÜK'ten şike cezası!

Paneli canlı yayınlıyan kanala...

RADYO Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Trabzon’da düzenlenen Şike Paneli’ni canlı yayınlayan Kaçkar Televizyonu’na 12 bin TL para cezası verdi. Kaçkar Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Onay, şike panelinin ardından RTÜK’ün ilginç nedenlerle üst üste kuruluşlarına ceza kesmeye başladığını öne sürerek, "Bu cezaların toplamı 100 bin TL’ye ulaştı. Ayrıca yabancı lisanslı bir TV kanalımız da kapatıldı" dedi.

Rize’den uydu aracılığı ile ulusal yayın yapan Kaçkar Televizyonu, Trabzonspor’un şike sürecinde hak arayışına destek vermek amacıyla Trabzon Kürsüsü tarafından 3’üncüsü düzenlenen Şike Paneli’ni canlı yayınla ekranlarına taşıdı. Panelin ardından RTÜK, yayın hakkında inceleme başlattı. RTÜK, inceleme sonuncunda Kaçkar TV’ye 12 bin TL para cezası verdi. Cezanın ardından Trabzon’da sosyal medya üzerinden RTÜK’e tepki yağdı, Kaçkar Televizyonu’na destek mesajları verildi.

’TRABZONSPOR ŞİKE NEDENİYLE MAĞDUR EDİLMİŞTİR’

Kaçkar Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Onay konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Kürsüsü adlı platformun yaklaşık 4 ay önce ’şike paneli’ düzenlediğini hatırlattı. Kaçkar TV olarak paneli canlı yayınladıklarını belirten Onay şunları söyledi:

"Bu tarihten sonra bir çok adaletsiz uygulaması olduğunu bilinen RTÜK, bizleri 500 TV arasından, az sayıda kayıt altına alınan TV’ler arasına koydu ve ilginç nedenlerle üst üste cezalar kesmeye başladı. Bu cezaların kesilme nedenleri arasında ’SMS’ duyurularının ekranda fazla kalması, sponsorun isminin müzik programı içinde söylenmesi, gizli reklam yayınlanması gibi nedenler yer alıyordu. Her biri 11 bin 886 TL tutarında. Paneli yayınladığımız tarihten bu yana kesilen cezaların toplamı 100 bin TL’yi geçti. Mahkemelere yaptığımız itirazlardan da sonuç alamadığımız için borçlarımızı kredilerle ödüyoruz. Şike paneliyle ilgili RTÜK tarafından verilen cezanın gerekçesi, Mehmet Baransu’nun yaptığı konuşmayla halkı galeyana getirmesi, kin ve nefret telkin etmesi, bazı şahısları tahkir etmesi gibi gerekçeler içeriyor. Yani sözde hukuki bir dayanak söz konusu. Oysa Baransu’ya bu konuşmasından dolayı mahkemelerce bir ceza verilmedi."

Adnan Onay, "Bünyemizde bulunan ve yabancı lisanslı olan, yani denetimi lisans alınan ülkeye ait olan ANC adlı bir televizyonumuz da gayri hukuki olarak RTÜK marifetiyle kapatıldı" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı