Gazete Vatan Logo

RTÜK'ten 'göbekte suşi' kıyağı

“Çıplak kadın üzerinde suşi” ye RTÜK onayı

Dizilere müstehcenlik nedeniyle ceza yağdıran RTÜK, “çıplak kadın üzerinde suşi” ye onay verdi.

RTÜK, Flash TV’de 22 Kasım 2009’da yayınlanan “Ana Haber Bülteni”nde masa üzerine uzanmış, üzerinde sadece iç çamaşırları bulunan Japon kadının göbeğinde servis edilen suşi ikramına ilişkin görüntülere ceza vermedi.

RTÜK, Üst Kurul Başkan Vekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ve Üst Kurul üyesi Esat Çıplak’ın karşı oylarına rağmen, “çıplak kadın üzerinde suşi” haberinin değerlendirildiği toplantıda ceza verilmesine gerek görmedi.

Prof. Dr. Yerlikaya ise, bu karara karşı yazdığı muhalefet şerhinde, şu ifadeleri kullandı: “Haberde, çıplak bir kadının masa üzerinde uzanmış görüntüleri yer almaktadır. Söz konusu haberin ekrana getirilme zamanının çocukların ve gençlerin ekran başında olabileceği saatlerde yayınlandığı dikkate alındığında yasanın ihlal edildiği açıktır.”

-350 DOLARA GÖBEKTE SUŞİ-

‘Kadın vücudunda sunum’ olan ve tüm dünyada yaygınlaşmaya başlayan bu trend artık İstanbul’da da görülebiliyor. Çıplak kadın vücudunda suşi yemek için cebinizde 350 doların olması ve 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. Ayrıca, İstanbul eğlence hayatına taşınan bu sunumdan faydalanmak için mekan yöneticilerinin güvenini kazanmak da gerekiyor.

Haberin Devamı