Gazete Vatan Logo

RTÜK dizilere taktı

Aşk-ı Memnu'daki yasak ilişkinin ardından Unutulmaz da ceza aldı

Aşk-ı Memnu dizisine önce ‘’Ateşli Öpüşme’’ sonra da ‘’İhanet’’ gerekçesiyle uyarı cezası veren RTÜK, şimdi de ATV’de yayınlanan ‘’Unutulmaz’’ dizisine ceza kesti. RTÜK, dizideki ‘’Harun’’ karakterinin, birlikte olduğu baldızını hamile bırakmasını, ‘’Toplumun milli ve manevi değerlerine ve Türk aile yapısına aykırı’’ buldu.

UYARI CEZASI ÇIKTI

RTÜK’ün son toplantısında ATV’de yayınlanan dizi ele alındı. Değerlendirme raporu çerçevesinde, ATV’ye uyarı cezası verilmesi benimsendi. Oy çokluğu ile alınan karara, RTÜK üyesi Hülya Alp karşı çıktı. Alp muhalefet şerhi de yazarak şöyle dedi.

‘’Dizide, evlilik öncesi ilişkiye girerek bir başkasından çocuk sahibi olduğu halde, evlilik gerçekleştiren kadın ve erkekler, enişte-baldız ilişkisi gibi onaylanmayacak konular vardır. Bu tür durumlara, gerçek hayatta da rastlanmaktadır. Olumsuz örneklerin izleyenler tarafından model alınabileceği endişesi ise ancak; izleyenlerin çocuk olması, kahramanların mutlu yansıtılması ve toplumda bu tür çarpık ilişkilerin onaylanabileceği yönünde güçlü bir eğilim olması halinde haklı bulunabilir. Dizi korumalı saatler içinde yayınlanmıştır. Dramatik programların, her zaman iyi, doğru ve güzel kavramlara dayanması da beklenemez. ‘’

BALDIZI HAMİLE BIRAKTI

Dizide zengin bir holding patronunun oğlunu canlandıran Harun, şirketinde çalışan Melda adlı bir kıza aşık oluyor ve evlenmeye karar veriyor. Ancak bu sırada Eda adlı başka bir kızla da birlikte oluyor. Harun ailesi ile birlikte Melda’yı istemeye gittiğinde, Melda ile Eda’nın kardeş olduklarını öğreniyor. Bu arada müstakbel baldız Eda’nın da, Harun’dan hamile olduğu anlaşılıyor. Buna rağmen Melda ile Harun evleniyor. Dizide Serhan Yavaş (Harun) Özlem Yılmaz (Eda) Sinem Öztufan (Melda) ile Deniz Gökçer ve Fikret Hakan, rol alıyor. (gazeteport)

RTÜK, ATV’de yayınlanan ‘’Unutulmaz’’ dizisine de ceza kesti. Dizideki Harun karakterinin, birlikte olduğu baldızını hamile bırakması, ‘’Toplumun milli ve manevi değerleri ile Türk aile yapısına aykırı’’ bulundu.

Haberin Devamı