Gazete Vatan Logo

RTÜK Başkanı zararsız dedi ama...

33 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra öldü

Kilo vermek için Balıkesir’de radyodan duyup sipariş ettiği ‘Afrikan Mango’’ adlı zayıflama hapını kullanan Nilüfer Gülmez adlı kadın 33 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra önceki gün öldü.

Bu hapla ilgili RTÜK 2012 yılı içinde ‘’Halkı yanıltıcı yayın yapmak ve tüketicinin çıkarlarına zarar vermek’’ gerekçesiyle İzmir merkezli İMBAT-KORDELYA ve YILDIZ adlı üç radyoya ceza verdi, Ancak RTÜK Başkanı Davut DURSUN ‘’Bu hap zararsız’’ diyerek cezaya karşı çıkmış ve muhalefet şerhi yazmış..

Şerhinde diyor ki “Afrikan Mango” isimli ürünün, zayıflamak isteyenlerin istifadesine sunulan doğal bir bitkisel ürün olarak bahse konu olduğu görülmektedir. Yani bu ürünün, ilaç ve benzeri bir ürün gibi sağlığı tedavi edici özelliğinden ziyade, bitkisel bir gıda takviyesi ürünü olarak ön plana çıktığını düşünüyorum.“Afrikan Mango” isimli ürünün, anılan risk grubuna dahil olduğuna dair elimizde herhangi bir veri bulunmamaktadır. Bu nedenle, mezkûr ürünün sağlık açısından tüketicinin çıkarlarına zarar verici nitelikte olduğundan bahisle idari yaptırıma konu edilmesinin uygun olmadığı kanaatindeyim.

Haberin Devamı