Gazete Vatan Logo

RTÜK, hurafe dizilere geçit mi verecek?

RTÜK Üyesi Av. Mehmet Dadak, yeni RTÜK yasa tasarısının hurafe dizilere geçit vereceğini ileri sürdü

RTÜK, yeni yasa tasarısında, mevcut yasada yayın ilkeleri arasında yer alan “Radyo ve Televizyon yayınları Türk milli eğitiminin genel amaçlarının, temel ilkelerinin ve milli kültürün geliştirilmesi amacına uygun olarak yapılır” bendini çıkardı. RTÜK Üyesi Av. Mehmet Dadak, bu maddenin çıkarılmasının kişileri ve özellikle gençleri bilimsel ve çağdaş düşünceden alıkoyarak, bilim ve akıl dışı hurafelerle dolu dizilere geçit vereceğini savundu.

RTÜK Üyesi Av. Mehmet Dadak, ANKA’ya yaptığı açıklamada, mevcut RTÜK yasasındaki yayın ilkeleri arasında yer alan 4’üncü maddenin “g” bendinde yer alan “Radyo ve Televizyon yayınları Türk milli eğitiminin genel amaçlarının, temel ilkelerinin ve milli kültürün geliştirilmesi amacına uygun olarak yapılır” bendinin yeni taslakta yer almadığını belirtti. Bu bendin çıkarılmasının izleyicileri özellikle de gençleri eğitimin temel niteliklerinden olan bilimsellikten, akılcılıktan, mantıktan, pozitif, çağdaş ve deneysel düşünceden alıkoyacağını belirten Dadak, “Böylelikle gençler, deneysel düşünce yerine çağdışı, bilimsel olmayan, hurafe ve akıldışı, mantık dışı yayınlara yöneltilip, gençliğe ve topluma bu yönde mesajlar verilecektir” dedi.

"SIRLAR DÜNYASI, KALP GÖZÜ GİBİ HURAFELERLE DOLU DİZİLER SERBEST OLACAK"
RTÜK Üyesi Av. Mehmet Dadak, maddenin kaldırılmasıyla akılcılık ve bilimsellikten uzaklaşıldığını söyledi. Dadak, bu maddenin kaldırılmasıyla hurafelerle dolu dizilere herhangi bir ceza verilemeyeceğini belirtti ve “Çağdışı ve akıldışı bu yayınlar serbest kalacak. Gençliğe ve topluma yanlış mesajlar gidecektir” dedi


Haberin Devamı