Gazete Vatan Logo

Rötar yolcuları çileden çıkardı, apronda yol kapattırdı

Rötar yolcuları çileden çıkardı, apronda yol kapattırdı

DİYARBAKIR seferini yapmaya hazırlanan Onur Air’e ait uçakta iki saatlik rötarın ardından meydana gelen teknik arıza yolcuları çileden çıkardı. Otobüsle terminale götürülen yolcular aprona girerek yolu kapattı yoldan gecen otobüslerin geçişini engelledi.

Edinilen bilgiye göre, Dün akşam 21.40’da kalkması planlanan Onur Air’in Diyarbakır-İstanbul seferinde iki saatlik bir rötar meydana geldi. Rötarın ardından uçak yolcu alımına hazır hale geldi ve iç hatlar gidiş terminali 401 nolu salonda bulunan yolcular otobüsle alınarak açık park pozisyonunda bulunan uçağa götürüldü. Bu sırada uçakta teknik arıza meydana gelmesi nedeniyle Diyarbakır yolcuları tekrar otobüsle terminale götürülmek üzere park alanından ayrıldı. Terminale gelen yolcular 401 nolu salona girmeyerek apronda yolu kapattı. Otobüslerin geçişini engelleyen yolcular bazı araçlara zarar verirken olay yerine polis ekipleri çağırıldı. Uzun bir süre apronda bekleyen yolcular daha sonra polis ekipleri tarafından terminale alındı.

YOLCULAR GÜVENLİK KONTROL NOKTASINI DA KAPATTILAR

Haberin Devamı

Polis ekipleri tarafından terminale alınan yolcular daha sonra İç Hatlar Gidiş Terminali arındırılmış salondaki güvenlik X-Ray cihazlarını kapatarak yolcu geçişini engellemek istediler. Güvenlik personeli ile yolcular arasında tartışma yaşanırken, bazı yolcular da İç Hatlar Terminali’nde bulunan Onur Air kontuarına yürüdü. Burada bazı yolcular taşkınlık yaparken, Onur Air’e yer hizmeti veren personeller çareyi kaçmakta buldu. Olaylar nedeniyle diğer Onur Air uçuşlarının check-in işlemleri yapılamazken uçuşlarda rötarlar yaşandı. Onur Air yolcularından Serhat Özölmezoğlu olayla ilgili olarak, "Onur Air’in Diyarbakır uçağında gecikme olunca izdiham ve kavga çıktı. Kavga çıkması nedeniyle tüm personel kontuardan kaçıp gidince tüm seferlerde gecikmeler yaşandı" dedi.

UÇAĞIN KALKACAĞINI ÖĞRENİNCE YOLCULAR SAKİNLEŞTİ

Olaylar nedeniyle polis ekipleri güvenlik kontrol noktasının bir bölümünü kapattı. Daha sonra olay yerine gelen Onur Air yetkilileri ile yolcular arasında yapılan görüşmeler sonucunda İstanbul-Diyarbakır seferini yapan uçağın gece saatlerinde kalkacağını söylemesi üzerine olaylar yatıştı. Uçak 4 saatlik gecikmenin ardından 00.50’de Diyarbakır seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan havalandı.

Haberin Devamı