Gazete Vatan Logo

Röntgen görevlisi iftara gidince

Hasta, "Ölüyorum, kurtarın" feryatlarıyla inledi

Gaziantep'in Nizip İlçesi Devlet Hastanesi'nde kapıya 'Yemekteyiz geliyorum' notu bırakan röntgen görevlilerinin, trafik kazasında yaralanan hastanın kapıda yarım saat beklemesine neden olduğu iddia edildi.


Olay, dün akşam iftar saatlerinde meydana geldi.

Nizip İlçesi Taşbaş Yolu'nda 63 yaşındaki Mustafa Mor yönetimindeki 27 ND 272 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle yoldan çıktı.

Bir ağaca çarparak durabilen otomobilin sürücüsü Mustafa Mor ve yanındaki aynı isimli amcasının oğlu 73 yaşındaki Mustafa Mor yaralandı. Yaralı kuzenler, yoldan geçen Bekir Karabacak tarafından Nizip Devlet Hastanesi Mehmet Cankesen Acil Ünitesi'ne götürüldü.

Sürücünün kuzeni Mustafa Mor'un muayenesinde sol ayağında kırıktan şüphelenen acilde görevli doktor, röntgen çekimi istedi.

Hastane görevlileri tarafından sedye ile götürülen Mustafa Mor, Röntgen Servisi kapısında 'Yemekteyiz geliyorum' yazılı notla karşılaşınca duruma tepki gösterdi.

Acı içinde Röntgen Servisi kapısında sedyede bekleyen Mustafa Mor, "Ölüyorum, kurtarın beni" feryatlarıyla görevlilerin iftar yemeğinden dönmelerini bekledi.

Yaralıları olay yerinden kendi arabasıyla Nizip Devlet Hastanesi'ne getiren ve tedavileri boyunca yalnız bırakmayan Bekir Karabacak ise, "Hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Burası hastane. Kapıların kapalı kalması mı lazım? Biz de oruç tutuyoruz ve ortada bir yaralı var. Kapı kapatılmış, 'Yemekteyiz geliyorum' notu bırakılmış, Bu iş nöbetleşe yapılamaz mı?" diye tepki gösterdi.

Yaklaşık yarım saat sonra iftar yemeğinden dönen görevliler tarafından kapıların açılması ile birlikte sedyede yatan Mustafa Mor'un röntgeni çekilip, tedavisi yapıldı.

Nizip Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Öztop, olayda kusur olmadığını ileri sürerek, "Röntgen merkezinde milyonlarca dolarlık cihaz var ve kapısı açık tutulup gidilemez. Kazanın tam yemek saatinde meydana gelmesi nedeniyle öyle ufak bir aksaklık olmuş" değerlendirmesi yaptı.

Haberin Devamı