Gazete Vatan Logo
Magazin Romeo ve Juliet her zaman ölümsüz olacak

Romeo ve Juliet her zaman ölümsüz olacak

Romeo ve Juliet her zaman ölümsüz olacak

Efsane aşk hikayesi “Romeo ve Juliete, Ama e cambia il mondo” müzikali, Toshiba sponsorluğunda Zorlu Center PSM’de Türk seyircileriyle buluşuyor.

İstanbul’a ikinci kez gelmenizi neye borçluyuz?

Giulia Luzi : Geçen yıl ilk defa geldiğimiz şubat ayında elde ettiğimiz büyük başarı ve her gösterinin sonunda dakikalarca süren tezahürat ve alkışlara borçluyuz diyebilirim.

Federico Giuseppe Marignetti: Bence bu gösterinin sihri, insanlarda tekrar gelip izleme isteği uyandırıyor olması. Bir de işin sırrı karakterlerin çok gerçekçi olması. Romeo ve Juliet her zaman ölümsüz bir hikaye olacaktır.

Kaç kişilik bir ekiple çalışıyorsunuz?

G.L: Bu oldukça büyük bir prodüksiyon. Yaklaşık 100 kişilik bir ekip olarak bu gösteri için hem sahnede, hem de sahne arkasında emek sarf ediyoruz. Büyük bir aileyiz.

F.G.M: Sahnede 30 kişiden fazlayız. Ayrıca turnede görev yapan ekibimiz ve prodüksiyonda görev alan çok sayıda arkadaşlarımız var.

Türk izleyicilerinin ilgisini nasıl buldunuz?

G.L: Türk izleyicilerinin gerçekten kalbimdeki yeri çok farklı. Bu denli büyük bir başarı elde etmeyi beklemiyorduk. Görmekten en çok hoşlandığımız şey, sosyal medyanın Türk hayranlarımız tarafından kuşatılmış durumda olması.

Haberin Devamı

F.G.M: Son derece kibar ve nazik bir izleyici kitlesi. Gösterinin sonunda olağanüstü tezahüratlar için her zaman hazırlar.

İstanbul’u gezme fırsatınız oldu mu?

G.L: Elbette gezdim. Böyle bir fırsatı kaçıramazdım. Boş günümde şehri gezdim. Kapalı Çarşıya ve Sultanahmet’e bayıldım.

F.G.M: Zamanımın çoğunu tiyatroda provalar yaparak geçirdim. Fakat meyveleri, karı, müziği ve caddeleri hatırlıyorum. Boğaziçi Köprüsü, rüzgar ve yağmur, şiirsel bir güzellikti.

Turne yorucu oluyor mu? Gösteri sonrasında nasıl dinleniyorsunuz?

G.L: Evet yorucu fakat sahneye çıktığınız ve dinleyicinin kalp atışlarındaki heyecanı hissettiğiniz zaman enerji doluyorsunuz.

JULİET’İME’ FARKLI DUYGULAR KATIYORUM

Her seferinde sahnede Romeo ve Juliet’i oynamak nasıl bir duygu?

G.L: Her gösteride aynı heyecan mevcut. Endişe ve korkularımız azalırken kendimizin daha çok farkına varıyoruz. Romeo ve Juliet kendimi geliştirmemde çok önemli bir rol oynamıştır.

Haberin Devamı

F.G.M: Ne zaman oynasam sanki ilk defa oynuyormuş gibi hissediyorum.

Romeo ve Juliet’e hayat veren duygu nedir?

G.L: Hayatımın en mükemmel deneyimlerinden biri. Yönetmen Giuliano Peparini’yle karakterime hayat verdiğimiz zamanı asla unutamam. Karakterimin evrim içerisinde olmasını seviyorum ve her seferinde ‘Juliet’ime’ farklı duygular katıyorum.

F.G.M: Verona’nın aklından çıkmamdan nefret ediyorum. Juliet’le ilk defa karşılaştığım ve geçirdiğimiz ilk geceye bayılıyorum, onunla ölümde bile birlikte olmak için zehir içmemi seviyorum.