Gazete Vatan Logo
Magazin Romeo ve Giulietta ‘Aşk için ölmem ama delirebilirim’

Romeo ve Giulietta ‘Aşk için ölmem ama delirebilirim’

Shakespeare’in ‘Romeo ve Juliette’ini İtalyan yorumuyla sahneleyen Giulia Luzi ve Davide Merline ile konuştuk. Genç Romeo, “Aşk için ölmeyebilirim belki ama delirebilirim” diyor.

Romeo ve Giulietta ‘Aşk için ölmem ama delirebilirim’

İtalyan uyarlaması Romeo ve Giuletta müzikali İstanbul’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahneleniyor. Giuletta’yı oynayan 21 yaşındaki Giulia Luzi, Miley Cyrus’un ünlendiği Hannah Montana’da ünlü şarkıcının dublajını yapan mükemmel bir ses. Shakespeare’in eserinde Juliette’i oynamanın en büyük tutkusu olduğunu söyleyen genç oyuncu, “Herkes hayatında böyle bir aşk yaşamalı, ben de isterim. Ama sonu bu kadar trajik olmasın...” diyor. Romeo rolündeki Davide Meline ise müzikal ekibi tarafından İtalya’nın X Factor yarışmasında keşfedilmiş ve “Romeo’muz bu olmalı” dedirtmiş. Tamamen alaylı oyuncu, 6 ay günde 12 saatlik bir çalışmayla görkemli müzikale dahil olmuş.

‘Romantik bir aşığım, mektup bile yazıyorum’

ROMEO/ DAVİDE MERLİNİ

Onca kişiden sonra Romeo’yu oynamak zor mu?

Romeo’ya karşı büyük sorumluluk duyuyorum. Biliyorsunuz çok sayıda önemli sanatçı tarafından hem tiyatroda hem sinemada sergilenmiş bir hikaye. Leonardo DiCaprio gibi popüler isimler de dahil... Bu benim için çok çok büyük bir deneyim. 6 ay boyunca, günde 12 saat hem oyunculuk hem şarkılar üzerine çalışarak hazırlık yaptık. Hem yönetmen hem de koreograf ile çok yoğun şekilde çalıştık. Bunun yapılması gerekiyordu en iyi şekilde ve en iyi şekilde yapmak için elimizden geleni yaptık.

Haberin Devamı

Leonardo DiCaprio dediniz ama Türkiye’de kısa sürede bir hayran kitleniz oldu. Yaş farkını da düşünürsek daha yakışıklı olduğunuzu düşünen çok kız var...

Çok büyük bir onur duydum ama yakışıklılıkta Leonardo DiCaprio’ya ulaşmam zor. Hayranlarıma da teşekkür ediyorum. (Gülüyor)

Enteresan bir Romeo var karşımızda ekibe dahil olma hikayesi bakımından. Bunu anlatır mısınız ve bundan sonrası için ne hayal ediyorsunuz?

Gelecek hakkında her zaman “kim bilebilir ki, akışına bırakalım” diye düşünürüm. Ama geçmiş bana şans getirdi. İtalya’daki X Factor yarışmasına katılmıştım. ‘Romeo e Giulietta’nın koreografı beni televizyonda görmüş ve “Romeo’muz bunu, onu istiyorum” demiş ekibe. Ama müzikal ya da tiyatro geçmişim olmaması da endişelendirmiş onları. Ama buradayım ve elimden geleni yapıyorum. Burayı seviyorum çok büyük bir ekip olduk, turnelerde iyice aile gibi olduk. Uzaktayken ailemi özlüyorum çok saat çalışıyoruz ama çok mutluyum bu sahnede olmaktan. En büyük şansım sesimin beni zorlamaması buna doğuştan sahip olduğum için şanslıyım.

Haberin Devamı

Peki aşk konusunda Romeo kadar romantik misiniz?

Evet aslında romantik sayılabilirim. Sevgilime aşk mektupları yazıyorum, çiçek almayı seviyorum, sanırım bu özellikler beni romantik yapıyor. (Gülüyor) Belki aşk için ölmezdim ama her türlü deliliği yapabilirim.

İstanbul’da ilk gelişini mi? Nereleri gezebildiniz?

Çok büyük, tamamını görebilecek kadar vaktim olmayacak bu kez. Ama tekrar gelmek istiyorum.

Miley Cyrus’un dublaj sesiydi Giulietta oldu...

GİULİETTA/GİULİA LUZİ

Yüzyıllardır sahnede olan bir hikayede Juliette’i oynamak zor olmalı yeni bir bakış açısı getirmek için. Bu rolde sizi heyecanlandıran neydi?

Tutku! İşime duyduğum tutku, bu hikayeye duyduğum tutku. Çünkü okulda da bu hikaye üzerine çalışmıştım. Dil bilimi okudum ve Sheakespeare üzerine çok yoğunlaşmıştım, özellikle Romeo ve Juliette hikayesi üzerinde. Özellikle Juliette’in balkon sahnesini okuyup çalıştığımda, bir gün Juliette olmayı çok istemiştim.

Haberin Devamı

Nasıl bir süreç geçirdiniz müzikale hazırlanırken?

Yönetmenle birebir sadece Romeo ve Giulietta olarak günde en az 12 saat çalıştık. Bu da zorlu bir süreç oldu tabii. Bir okul gibiydik, bunun çok zor olacağını biliyorduk. Küçücük bir nokta olarak başladık sonra giderek büyüdük. Şu anda ilk performanslarımdaki Giulietta’dan çok başka bir Giulietta var karşınızda. Turnenin başlangıcında beri karakter benimle birlikte büyüdü. Artık aynı değil.

Nasıl başladı şarkı söyleme ve oynama tutkusu sizde?

Şarkı söylemeye çok çok küçük bir yaşta başladım. Babam her zaman “Doğar doğmaz şarkı söylemeye başladın neredeyse” der. Bu benim tutkumu da anlatıyor aslında. Benimki bir tutku ve aynı zamanda İtalya’da ve başka filmlerde de rol aldım.

Aynı zamanda Miley Cyrus’ı ilk ünlü yapan Disney dizisi Hannah Montana’da Miley Cyrus’ın şarkılı bölümlerde dublajını yapmışsınız. Bu nasıl bir deneyimdi?

Haberin Devamı

Evet. Çok heyecan vericiydi. Onunla tanışma fırsatımız da oldu. Çünkü prömiyerde bizi karşılaştılar. Beni tanıdığı ve gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Beni görür görmez “Gerçekten benim sesim sen misin?” dedi.

Miley Cyrus’un dublajını yapacak kadar yeteneklisiniz ama müzikal gibi daha zor bir yol seçmişsiniz. Onun gibi bir şarkıcı olmak ister misiniz?

Bir gün şarkıcı olmak istiyorum. Turnelere giden ve çok sayıda insana ulaşabilen... Çok farklı şeyler için de tutku duyuyorum. Radyoyu seviyorum, bir radyoda program yapmayı istiyorum, aynı zamanda oyunculukta da gelişeceğim.

Peki son soru elbette bu olmalı. Gulietta’nın aşkına nasıl bakıyorsunuz? Bu kadar aşık olabilir miydiniz?

Evet, evet! Ama o hikayenin sonu gerçekten çok trajik, umarım o kadar trajik bir aşk yaşamam ve aşk hikayemin mutlu bir sonu olur. Hayatı boyunca herkes gerçek ve sahici aşkı hissetmeli Romeo ve Giulietta gibi...

'İSTANBUL'A HAYRAN KALDIM'

Bu İstanbul’a ilk gelişiniz mi? Provalardan gezmeye fırsat oluyor mu?

Giulietta: Evet, bu İstanbul’da ilk bulunuşum ve gerçekten şehrinize çok çok hayran kaldım. Dün ve bugün bir yerleri gezme fırsatı olduk. Öncelikle Kapalı Çarşı’ya gittik tabii ki, aileme, arkadaşlarıma bir sürü hediye alabildim. Topkapı ve Dolmabahçe’yi de gezeceğim. Merak ettiğim çok yer var. Galata’da oturmak çok keyifli. Hafta sonu iki oyun üst üste oynuyoruz bu yüzden biraz zor oluyor ama hafta içi biraz daha şehrin tadını çıkarmak istiyorum.

‘EN ZORLAYICI OLAN DÜELLO SAHNESİYDİ'

Yoğun performans isteyen bir müzikal izledik. Sizi en zorlayan bölüm hangisi oluyor?

Romeo: Benim için en zor yeri, her seferinde düello sahnesi oluyor. Capuletti (Giulietta’nın ailesi) ailesiyle aramızda geçen düelloda Mercuzio’nun (hikayede Romeo’nun en yakın arkadaşı) öldüğü sahne gerçekten çok zor. Öncelikle fiziksel olarak zorluyor. Bütün sahneyi koşarak ve aynı zamanda şarkı söyleyerek geçirdiğim bir bölüm. Aynı zamanda da duygusal olarak da etkileniyorum. Arkadaşımın benim yerime öldüğü bir sahnede hep etkileniyorum.