Gazete Vatan Logo

Romanyalı bile orada

İran’a çıkarma yapan TOBB heyetinin dikkatini yabancı heyet bolluğu çekti. Tahran’da otellerde yer bulunamıyor

Romanyalı bile orada

Türk iş dünyası, uluslararası ambargoların kaldırılmasının ardından İran pazarı için atağa geçti. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB heyeti, Tahran’ı ziyaret ederek, “Komşu ülkenin iş dünyası olarak daha fazla ekonomik işbirliğine varız” mesajını iletti. İran Cumhurbaşkanı Müsteşarı Muhammed Nahavandian, İran Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odası Başkanı Mohsen Jalalpour ile görüşen Hisarcıklıoğlu, “İran hem komşumuz hem de doğal ticari partnerimiz. Türk ve İran şirketleri daha fazla ticaret, yatırım ve üçüncü ülkelerde birlikte iş yapabilir. Bir yol haritası hazırlamak istiyoruz. Bu amaçla bu hafta TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükçü’nün başkanlığında bir heyet, Tahran’da gidecek’’ dedi.

Türkiye-İran ekonomik ilişkilerinin ambargonun kalkmasıyla önemli bir ivme kazanacağına inancını dile getiren Hisarcıklıoğlu, görüştüğü İran heyetlerinin Türkiye ile ekonomik ilişkilerin daha fazla gelişmesine pozitif yaklaştıklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, “Türkiye ile İran iki dost ve kardeş ülkedir. Ambargo dönemlerinde Türkiye’nin yardımları, dostluğu ve kardeşliği pekiştirmiştir. İran’la Türkiye arasında hiçbir sorun yoktur’’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Tahran’da otellerde yer yok

Çin dahil birçok ülkenin İran’la yeni anlaşmalar yaptığını anımsatan Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İran ziyaretinin de bu kapsamda çok önemli olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, “Tahran’da dikkati çeken en önemli yenilik, yabancı heyet bolluğu. Otellerde yer bulabilmek çok zor. Biz oradayken, kentte aynı anda İtalya, Romanya, Avusturya heyetleri vardı. Tüm bu heyetler ekonomik işbirliği ve fırsatların peşinde, rotalarını bu ülkeye çevirmiş durumdalar” dedi.