Gazete Vatan Logo

Roman mahallesine ‘şafak operasyonu’

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı İbrahimce Mahallesi’ne helikopter destekli şafak operasyonu düzenlendi.

Roman mahallesine ‘şafak operasyonu’

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları sonucunda 35 ev ve işyerinde uyuşturucu madde temini ve satışı yapıldığı belirlendi. Bugün sabah 05.00 da Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından İbrahimce Mahallesi’nin tüm giriş ve çıkışları tutuldu. Mahalleye tüm giriş ve çıkışlar sırasında kimlik sorgulamaları ve araç kontrolleri yapılırken, şüphelilere ait 29 adreste arama yapıldı.

‘GEREKİRSE AMBULANS ÇAĞIRIRIZ’

Operasyon başlamasıyla birlikte mahalleden uzaklaşmak isteyen bazı şahıslar, giriş ve çıkışları tutan ekipler tarafından durduruldu. Aracı ile mahalleden çıkmak isteyen E.D (46) isimli şahıs, kendisin durduran polislere şeker hastası olduğunu ve acil olarak hastaneye gitmesi gerektiğini söyledi. Kendisine emniyette olduğunu gerekirse ambulans çağırıp, hastaneye de götüreceklerini söyleyen polis memuru E.D’den kimliğini istedi. Sorgusunda arama kaydı olduğu belirlenen E.D ekiplerce sağlık kontrolünün ardından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

3 SAAT SÜRDÜ

Saat 06.00 itibariyle İbrahimce Mahallesi üzerinde dolaşmaya başlayan polis helikopteri alanı havadan kontrol altında tuttu. Mahallede TOMA ekibi de hazır olarak bekletilirken, 4 narkotik polis köpeği de belirlenen adreslerdeki uyuşturucu aramalarına katıldı. Üç saat süren operasyon kapsamında 160 adet ecstasy hap, 40 adet satışa hazır hale getirilmiş 300 gram esrar, 2 gram SKUNK maddesi, 155 gram sentetik kannabinoid Bonzai maddesi ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin 770 TL ele geçirildi. Operasyon kapsamında 32 şahıs gözaltına alınırken, operasyon kapsamında araması bulunan 2 kişinin cezaevinde bulunduğu öğrenildi. Operasyona Çevik Kuvvet Ve Özel Hareket ekipleri de katıldı.