Gazete Vatan Logo
Magazin Roma’yı yaktılar!

Roma’yı yaktılar!

Ferzan Özpetek’in son filmi “İstanbul Kırmızısı”nın özel gösterimi Roma’da yapıldı. İtalyan basını filme ve Türk oyunculara övgüler yağdırdı.

Roma’yı yaktılar!

40 yıldır İtalya’da yaşayan yönetmen Ferzan Özpetekin’in 20 yıl sonra ilk kez İstanbul’da çektiği 11’inci filmi ‘İstanbul Kırmızısı’nın (Rosso İstanbul) basın gösterimi Roma’da gerçekleşti. Teotro Adriano sinemasındaki gösterime başrol oyuncuları Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün ve Mehmet Günsür de katıldı. Seyircilerin ayakta alkışladığı filme İtalyan basını övgüler düzdü.

Orhan karakteri için ilk olarak Halit Ergenç’le görüştüğünü anlatan Özpetek, “Tuba ve Halit’in ne kadar meşhur olduklarını daha yeni yeni anlıyorum. Yönetmen yardımcım Halit için Arjantin’de Brad Pitt gibi, onun ismine dükkanlar bile var diyor” şeklinde konuştu.

Aşık olduğunuz kadını uyurken izlemek gibi...

İtalyan gazetecilere konuşan Halit Ergenç, “Doğduğumdan beri İstanbul’da yaşıyorum. İlk defa İstanbul’u bu şekilde, bu film sayesinde gördüm. Çok güzel aşık olduğunuz bir kadını, sabah uyurken yatakta izlemek gibi. Hepinize tavsiye ederim. İstanbul’a gelirseniz Boğaz’ı kayıkla dolaşın” dedi. Tuba Büyüküstün de “Hayatımda ilk defa var olan birini canlandırdım” diye konuştu.

Haberin Devamı