Gazete Vatan Logo
Magazin Rolleri için ne yapıyorlar?

Rolleri için ne yapıyorlar?

İşleri gereği vücutlarını bir vitrin gibi kullanan oyuncular, gelen farklı roller nedeniyle sürekli bir değişim içinde olmak zorunda kalıyorlar. Özellikle fiziksel olarak güçlü, yapılı ve kaslı karakterlere hazırlanmak için aylar öncesinden istenilen şekle girmeye çalışıyorlar. Hollywood yıldızlarının köklü değişimleri, hayalinizdeki vücuda kavuşmanız için size de ilham verebilir!

Rolleri için ne yapıyorlar?

SUPERMAN OLMAK ZOR

Superman karakterine dayanılarak çekilen “Man of Steel” filminin başrolü Henry Cavill, rolü için dünyaca ünlü kişisel eğitmen Mark Twight ile çalıştı. Cavill, iki ay boyunca kendi başına, dört ay boyunca haftanın altı günü Mark Twight ile çalıştı. Box jump’lar ve ağırlıklı squat’lar en çok uygulanan egzesizlerden oldu. Beslenmesinde yumurta ve protein tozlu whey içeceklerini ihmal etmediler. Protein ve karbonhidrat ağırlıklı diyette günde 5000 kalori alımı sağlayarak yapılan egzersizleri desteklediler. İçilen protein tozlarının haricinde fıstık ezmesi ve Hindistan cevizi yağı tüketimine özen gösterdi.

HIRSLI VE AZİMLİ!

Güçlü bir boksörü canlandırdığı “Southpaw” filmindeki Billy Hope karakteri için daha önce hiç olmadığı kadar kaslı bir hale bürünen Jake Gyllenhaal, bu film için neredeyse yedi kiloya yakın kas kütlesi edindi. Her sabah kilometrelerce koşan oyuncu, sonrasında ağır antrenman programları uygulayıp, tekrar koşmak için kendini sokağa atarak bu vücudu elde etti. 31 Temmuz’da vizyona girecek filmde, hem boks hem de kızı için yaşayan bir adamın hikayesini yansıtan Jake Gyllenhaal, rolü için günde iki kez boks ringinde antrenman yaptı. Aynı zamanda yüksek protein miktarı içeren özel bir beslenme programı ile istenilen vücuda kısa sürede kavuştu.

Haberin Devamı

DEMİRDEN ADAM

1963’ten bu yana hem çizgi roman hem de film olarak hayatımızda olan “Iron Man”in Tony Stark’ı Robert Downey Jr. bu film için 68 kilodan 77 kiloya kadar çıktı. Filmin her serisi için dokuzar kilo alarak ilerledi. Bahsettiğimiz kilolar sizi yanıtlmasın, hepsi kas kütlesi! Yağ yakımına yönelik antrenman yaparak çalışan ünlü aktöre, eğitmeni tarafından üç farklı kardiyo egzersizi yaptırdı. Barfiks, bench press, band squat ve şınav gibi hareketlere hepsinden daha çok özen gösterdiğini belirten oyuncu, “Man of Steel”in Henry Cavill’i gibi günde 5000 kalori alarak egzersiz programını destekledi.

SPARTALI RUHU

Gerard Buttler, güçlü ve yenilmez bir savaşçıyı yansıttığı rolü için adeta yeniden doğdu diyebiliriz. Kral Leoniads rolü için setten dört ay kadar önce çalışmaya başladı. Kusursuz six pack’leri, geniş omuzları ve kuvvetli bacakları ile rolünün hakkını verdi. Ünlü aktör, egzersizini kardiyo ağırlıklı yaparak yağ oranını kasa çevirdi. Yaptığı kardiyo egzersizi dışında haftanın iki günü de boks çalıştı. Egzersizlerini yaparken beslenmesinde protein ve karbonhidrat alımına özen gösterdi. Üç saatte bir proteinli besinler yedi. Tavuk ve sebze tüketti.

Haberin Devamı