Gazete Vatan Logo

Roller coaster borsada

Roller coaster’ıyla ünlü Vialand ve Viaport markalı projelerle tanınan Via GYO, halka açılıyor. 5-6 Mayıs’ta talep toplanacak olan Via GYO’nun halka arz büyüklüğü 300 milyon lirayı aşıyor

Roller coaster borsada

Viaport Asia, Viaport Marina, Viaport Venezia ve Vialand gibi 4 büyük alışveriş, yaşam ve eğlence projesini bünyesinde bulunduran Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yüzde 25’ini halka açıyor. 5-6 Mayıs tarihleri arasında halka arz için talep toplayacak olan Via GYO’nun halka arz fiyatı 13.60 TL olarak belirlendi. 300 milyon liranın üzerindeki halka arz büyüklüğüyle son iki yılın en büyük halka arzı olacak Via GYO, alışveriş, eğlence, konaklama ve marina hizmetleri sektörlerine getirdiği yeni konseptle 3.3 milyar TL aktif büyüklüğe ve 3.2 milyar TL portföy büyüklüğüne ulaştı.

Ortak alıyoruz

Via GYO’nun gayrimenkul portföyünü, 290 bin metrekareden fazla brüt kiralanabilir alan oluşturuyor. Via GYO Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Via GYO’ya ilgi gösterecekleri yatırımcı olarak görmediklerini belirterek, “Halka arzla tamamı bitmiş, tamamı kiralanmış dükkanlarımıza ortak alıyoruz” dedi.

Via GYO bünyesindeki tüm projelerinin kiralanabilir alanlarında ortalama yüzde 90 doluluk oranıyla yoluna devam ettiğini aktaran Bayraktar, yatırımcılarının büyük çoğunluğunun Via deneyimini yaşayan hali hazırdaki ziyaretçileri olacağını düşündüklerini kaydetti. Bayraktar, yurt içi yatırımcıları hedefledikleri halka arzla Türkiye’nin sermaye piyasalarının derinleşmesine, yatırımcı tabanının gelişmesine katkı sunmak ve yeni yatırımcıları sermaye piyasalarına kazandırmak istediklerini aktararak, “Yatırımcılarımızın birikimlerine değer katacak önemli bir fırsat sunmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dalgalı piyasanın etkisi sınırlı olur

FİNANS Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Özgür Güneri, Via GYO’nun halka arzı için son aşamaya geldiklerini belirterek, halka arzda ‘günlük alım emri taahhüdü’ ve ‘yüzde 100 geri alım garantisi’ gibi teşviklerin uygulanacağını kaydetti. Dalgalı piyasa koşullarının etkisinin sınırlı olacağını düşündüklerini ifade eden Güneri, “Yurt dışındaki büyük fonlar yatırım yapmak için güzel projeleri ve varlıkları yakın inceleme altında tutuyorlar” dedi.

Haberin Devamı

VİA GYO’nun portföyü

Portföy Değer(milyon TL)

Viaport Asia 1.274

Viaport Houses&Suites 12

Kurtköy Arsa 8

Vialand 630

Viaport Venezia 603

Viaport Marina 651

Toplam 3.178

Talep fiyatı 13.60 lira olacak

- Via GYO’nun 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek talep toplama sürecinde halka arz fiyatı 13.60 lira olarak belirlendi.

- Via GYO halka arzında, halka arz edenler, halka arz edilen payların Borsada işlem görmeye başladığı gün dahil olmak üzere 15 iş günü süreyle her bir işlem gününün açılış seansında, halka arz fiyatından 225 bin adet günlük alım emri girecek.

- Günlük Alım Emri Taahhüdü kapsamında kullanılacak toplam kaynak, halka arzdan elde edilen toplam gelirin en fazla yüzde 15’ine denk geliyor.

- Via GYO ve ortaklar tarafından 180 gün boyunca pay satmama ve bedelli sermaye artımı yapmama taahhüdünün geçerli olacağı halka arzda ortaklar, 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında pay satmayacak.

Haberin Devamı

- Halka arz sonucu Via GYO payı alan yatırımcılar, satın aldıkları payların tamamını veya bir kısmını Via GYO paylarının borsada işlem görmeye başlamasından itibaren 90 gün süreyle aralıksız hesaplarında tutmaları durumunda, 90 gün içerisinde hesaplarında gün sonunda bulunan en düşük şirket pay miktarının 14 lira fiyatından geri satma hakkına sahip olacak.