Gazete Vatan Logo

Roche davasında savcı yeniden tutuklama istedi

Roche firmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Roche Türkiye Genel Müdürü Faruk Yöneyman'ın da bulunduğu 5 kişinin, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmasına savcılık dün itiraz etti

SSK'ya fahiş fiyatla ilaç sattığı iddiasıyla Roche ve bazı SSK yöneticileri hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişinin İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılması kararına, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Nazmi Okumuş dün itirazda bulundu.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, savcı Okumuş'un 5 kişinin yeniden tutuklanmasına yönelik talebini değerlendirecek.

Beşer Ecza Deposu sahiplerinden Burak Mehmet Sarıbay, Roche Türkiye Genel Müdürlüğü görevinden emekliye ayrılan Faruk Yöneyman, Roche eski Satın Alma Müdürü Veysi Mungan, Roche Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Demir ve Roche çalışanı Tahir Unsal 18 Şubat Cuma günü çıkarıldıkları İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı.

14 Şubat 2005 günü İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılan SSK İlaç ve Eczacılık Daire Bakan Vekili Hülya Özdemir ile dönemin SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Orhan Canbolat hakkında savanın itirazı üzerine gıyabi tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Savunmalarında sistemi suçladılar
Roche yöneticileri savcılıkta ve nöbetçi mahkemede verdikleri ifadelerde 'İhale yasasına uygun hareket ettikleri için suçlandıklarını' söyledi.

Devletin ihale sistemlerinde homojenlik olmadığını ve bu nedenle sorun yaşandığını savunan Roche yöneticileri, faturanın kendilerine kesildiğini ileri sürdüler.

Yöneyman ifadesinde şu görüşleri dile getirdi: "Biz çete kurmadık. Devleti dolandırmak için çete kurduğumuz iddiasını da reddediyoruz. Bizim yasalara aykırı hiçbir uygulamamız yok. Aksine ihale yasasına uygun hareket ettiğimiz için suçlanıyoruz. Devlet fiyat kararnamesini belirliyor, biz bu kararnameye uygun teklif sunuyoruz. Fiyatı belirleyen makam biz değiliz. Buradaki devlet görevlileriyle işbirliğimiz de yok. Fiyat kararnamesinin üstünde teklifimiz yok."

Haberin Devamı