Gazete Vatan Logo

Robotun fendi erkeği yendi

Günlük rutinlerimizi tek tek üstlenmeye yönelen robotlar yatak odamıza girmek üzere. Uzmanlar uyarıyor: Günümüzün konformist erkekleri endişelenmeli, seks robotları erkekleri tahtından edecek!

Robotun fendi erkeği yendi

Teknolojideki gelişmelere bakılırsa dünya, bilim-kurgu filmlerindeki gibi robotların istilasına uğramak üzere... Endüstriden, ev işlerine, insan hayatının günlük rutinlerini tek tek üstlenmeye yönelen robotlar yatak odamıza da girmek üzere.

Yunan mitolojisinde, kendi yaptığı heykele aşık olan heykeltraş Pygmalion, Galatea adındaki heykele can vermesi için aşk tanrıçası Afrodit’e gider. Afrodit bu isteği yerine getirince çift evlenip mutlu bir şekilde yaşar.... Geçtiğimiz günlerde benzer bir durum yaşandı. Ancak modern zamanların Pygmalion’ı bir heykeltraş değil bir mühendis!

Robotuyla evlenecek

Fransa’da yaşayan Lilly isimli bir kadın, kendi ürettiği robota aşık olduğunu ve onunla evlenmek istediğini açıkladı. İnsanlar ile fiziksel temastan hoşlanmadığını söyleyen Lilly, 19 yaşındayken robotlara karşı ilgisi olduğunu keşfetmiş. Robot uzmanı olan genç kadın, 3D yazıcı sayesinde bir robot üretmiş. InMoovator olarak adlandırdığı robotuna aşık olan Lilly, onunla evlenmek istiyor. Robotuna duyduğu aşkın saçma ya da garip olmadığını söyleyen Lilly, ailesinin ve arkadaşlarının da tercihine saygı duyduğunu belirtiyor. Twitter hesabından “Tercihim ile gurur duyuyorum. Kimseyi incitmiyoruz ve oldukça mutluyuz” açıklaması yapan Lilly, Fransa’da robotlarla evlenme konusunda resmi bir yasanın çıkmasını bekliyor. Yapay zeka uzmanı Dr. David Levy, Londra’da düzenlenen bir konferansta bu konuyla ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Levy’e göre insanlar 2050 yılı civarında robotlar ile evlenmeye de başlayacak.

Haberin Devamı

Yapay zeka uzmanları, seks robotlarının yükselişi ile ilgili pek çok tahminde bulunuyor. Çok yakında hayatın sıradan bir parçası haline gelmesi beklenen bu robotlar zaman geçtikçe daha da insansı bir hale gelecek. Yapay zekanın da gelişmesi ile insanlarla seks yapmanın dışında iletişim de kurabilecek olan bu robotlar pek çok kişi için yalnızlığın paylaşıldığı bir partner haline gelecek ve bazı insanlar bu robotlara aşık olmaya başlayacak. İşte bu da günümüzde erkeklerin cinsel fantazilerini tatmin etmek için üretilen seks robotları, erkeklerin sonunu getirecek.

Haberin Devamı

Kadınları şımartacak!

Harvard Üniversitesi’nde seks robotları üzerinde araştırma yapan matematikçi Dr. Cathy O’Neil, seks robotlarının erkekleri değil de kadınları mutlu edeceğini ve hatta erkekleri işlevsiz hale getireceğini iddia etti. Geleceğin kadınlarının bulaşıkları yıkayan erkek robotlar tarafından şımartılacağını söyleyen Dr. O’Neil, “Birine aşık olmak, onunla sevişmek en temel insani ihtiyaçlardır ama kadınlar bunların dışında ev işlerine yardım eden, görev paylaşımına katılan, hayatın zorluklarını hafifleten erkekleri ararlar. Bu tip erkekler malesef ortalıkta çok yok ama gelecekte hayatı paylaşabileceğiniz ve tabii seks de yapabileceğiniz erkek robotlar kadınların ihtiyaçlarını karşılayabilecek.’’

Hem yatakta iyi hem de bulaşıkları yıkıyor

Bugün dünyada beş üretici tarfından tasarlanan seks robotları 5 bin 500 ile 15 bin 500 dolar (20 ile 60 bin TL) arası bir fiyata satılıyor. Dr. O’Neil şu anda seks robotu pazarın yüzde 95’inin erkeklere hitap ettiğini ama zamanla bu erkek egemen durumun ortadan kalıp kadınların kullanımına doğru evrileceğini söylüyor. Ünlü matematikçi, “İşte o zaman günümüzün konformist erkekleri endişelenmeli” diyor ve ekliyor, “Yatakta çok iyi olan ama aynı zamanda kadınlara hayatın her alanında yardım eden robotlar erkekleri tahtından edecek. Bu robotları kadınlar yalnızca cinsel ihtiyaçlarını karşılamak için değil, ev işlerinde onlara yardımcı olmaları için de tercih edecek.”

Haberin Devamı

Biyonik penis teknolojisi

Realbotix adlı şirket bu yıl erkek seks robotlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Erkek robotlarda biyonik penis teknolojisi kullanılacak.

%95

Günümüzde seks robotu pazarın yüzde 95’i erkeklere hitap ediyor.

60 bin

Seks robotları 20 ile 60 bin TL arası bir fiyata satılıyor.

%20

Almanların yüzde 20’si seks robotu istiyor
Almanya’da yapılan bir araştırmada kadın ve erkeklere “Seks robotu satın almak ister misiniz?” sorusu yöneltildi. Soruyu cevaplayanların yüzde 20’si “Evet satın alabilirim, hatta seks robotuma da aşık olabilirim” cevabını verirken yüzde 50’lik bir kesim ise “Eşim ya da sevgilimi bir robotla seks yapmasına tahammül edemem” cevabını veriyor.

Haberin Devamı