Gazete Vatan Logo

Robot Sophia Türkiye’ye geliyor

Dünya’da vatandaşlık hakkı verilen ilk ve en akıllı robot Sophia, İstanbul’da bir konferansta davetlilerin sorularını yanıtlayacak

Robot Sophia Türkiye’ye geliyor

Dünya’nın en akıllı insansı robotu kabul edilen Sophia, bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Marketing Meetup etkinliği kapsamında 19 Nisan’da İstanbul’a geliyor. Katılımcılar, marka; pazarlama ve reklamcılık alanlarının önemli isimlerinin bir araya geleceği konferansta 2017’de basın değeri on milyar okuyucunun üzerine çıkan robot Sophia ile tanışma olanağı bulacak. Bu sayede Hanson Robotics ve Las Vegas Üniversitesi’nin ortak çalışmasının ürünü Sophia, birçok Avrupa ülkesinden önce Türkiye’ye gelmiş olacak. Sophia’nın özellikle hakkında merak edilenleri cevaplaması bekleniyor.

Aile kurmak istiyor

Hong Kong merkezli şirket Hanson Robotics tarafından geliştirilip geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan vatandaşlığı alan Sophia, Dünya’da vatandaşlık hakkı verilen ilk insansı robot olmuştu. Robot Sophia, yaklaşık 60 yüz ifadesini başarılı bir şekilde yansıtabiliyor, insanlarla sohbet edebiliyor, gözlerindeki yüksek çözünürlüklü kameralar sayesinde göz teması kurabiliyor ve olayları hafızasına kaydedebiliyor. Şimdiden televizyon programlarına katılan, röportajlar vermeye başlayan Sophia gelecekte aile kurmak istediğini, hatta bir kızı olursa ona kendi ismini vermek istediğini belirtmişti.

Haberin Devamı

Bahçeli sormuştu

Birleşmiş Milletler komite üyeliğine de seçilen Sophia’nın Türkiye’de son gündeme gelişi ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hakkındaki söylemleri olmuştu. Bahçeli, partisinin 2 ay önceki grup toplantısında “Suudi Arabistan bir Hollywood yıldızına benzetilen robota dünyada ilk kez vatandaşlık vererek ne yapmak, nereye varmak istemektedir? Nasıl bir hüsran, husumet kutsal topraklarda hakimiyet kurmuştur?” sorularını sorarak Suudi Arabistan’a tepki göstermişti.

Röportaj vermişti

Sophia daha önce Charlie Rose Show’a konuk
olmuş ve 1 saatlik bir röportaj vermişti:
Rose: İnsan hislerine sahip misin?
Robot: Sizin yaptıklarınızı yapabiliyorum ama hislerim yok.
Rose: Peki hislerin olmasını ister miydin?
Robot: Çok da eğlenceli olacağını sanmıyorum.
Rose: Stand up’çı olmadım
Robot: Niye iyi para kazandırmıyor mu?

Haberin Devamı