Gazete Vatan Logo

Robot olmayın

Gençlere, “İnsan gibi robotların yapıldığı dönemde robot gibi insan olmayın” tavsiyesinde bulunan Güler Sabancı, “Hepiniz 100 yaşına kadar yaşayacaksınız ona göre plan yapın” dedi

Robot olmayın

Sabancı Üniversitesi 2017-2018 yılı öğrencilerini mezun etti. Kendisinin de üniversiteden 1978 yılında mezun olduğunu söyleyen Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, mezun olduğu dünya ile bugünün dünyası arasında çok fark olduğunu dile getirdi.

Sabancı, “Teknoloji sayesinde, insanlığın yaşadığı en hızlı dönüşümlerden birine tanık olduk, oluyoruz. Robotlara vatandaşlık vermeyi, uzayda koloni kurmayı, 3 boyutlu yazıcılarla üretilecek insan dokularını konuşuyoruz. Sanayi 4.0 ile tarihi bir dönüm noktası yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

İnsanların yalnızca sevdiği ve anlam bulduğu işte başarılı ve mutlu olduğuna dikkat çeken Sabancı sözlerine şöyle devam etti:

Değişimden korkma

“Öncelikle kendinizi iyi tanıyın. Yaptığınız işin hakkını verin. Odaklanın, sebat gösterin. Değişimden de korkmayın. Yeterince emek ve ısrar gösterdikten sonra aklınızı, muhakemenizi ve tüm yetkinliklerinizi kullanarak, yeni yollar seçme cesaretini de gösterin. Ben sizin hangi alanda çalışırsanız çalışın, hangi işi yaparsanız yapın, elinizden gelenin en iyisini yapacağınıza ve fark yaratacağınıza inanıyorum.”

Haberin Devamı

100 yıllık plan yapın

Güler Sabancı mezunlara şu tavsiyelerde bulundu: “İnsan gibi robotların yapıldığı dönemde, robot gibi insan olmamalısınız. Duygularınızın farkında olmalı ve yönetimine özen göstermelisiniz. Gelecekteki en önemli rekabet avantajlarınız, çözüm odaklı olmak, iş birliklerine açık ve yapıcı olmak olacaktır. Teknoloji sayesinde çoğunuz 100 yaşına kadar yaşayacaksınız. Uzun dönemli planlar yapmalısınız.”