Gazete Vatan Logo

Robin Hood’u tahtından indirecek!

12 ülkeden akademisyenler Köroğlu için Bolu’da biraraya geldi.

Amaç Köroğlunu Robin Hood gibi dünyanın bildiği bir isim haline getirmek.

Bolu Belediyesi ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) düzenlediği ‘Bolu Halk Kültürü ve Köroğlu Sempozyumu’ dün başladı. Sempozyuma, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Makedonya, Dağıstan, Kosova, Mısır, Başkurdistan, Irak, Gürcistan ve Bulgaristan’dan akademisyenler katıldı.

‘Dünya tanıyor’

Sempozyumda konuşan AİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Türk Dili Bölüm Başkanı Doç.Dr. Erol Öztürk, Köroğlu’nu Robin Hood’a benzetti: “Köroğlu Türk cumhuriyetlerinde ve komşu ülkelerde çok bilinen bir halk kahramanı. Bunu İngilizler’in bir Robin Hood’una benzetebiliriz. Bizim istediğimiz Köroğlu’nu marka yapmak.”

Ak Partili Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise şunları söyledi: “Robin Hood tüm dünyada bilinen bir karakter. Ne yapmış, ezilenlerin yanında olmuş, ezenlere karşı mücadele vermiş. Ama Köroğlu hem ezilenin yanında durup ezene karşı dik durabilmiş, hem de sazıyla sözüyle kültürel aktivitesi olan bir kahraman. Köroğlu’nun UNESCO Kültürel Miras listesine alınmasını sağlayacağız. Köroğlu Festivali’nde UNESCO’nun amblemini kullanma izini aldık. ”

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ise “Köroğlu bizim ortak değerimiz. Azerbaycan’da Köroğlu çok önemli” dedi

Haberin Devamı