Gazete Vatan Logo
Magazin Robert Kardashian olmak büyük şans

Robert Kardashian olmak büyük şans

American Crime Story Çarşamba günleri FOXCRIME’de. Dizinin ilk sezonu ünlü sporcu V. O. J. Simpson’un eski karısını öldürmekle suçlandığı davayı konu alıyor. Kim Kardashian‘ın babası avukat Robert Kardashian rolünde David Schwimmer var. Ünlü oyuncu ile diziyi konuştuk

Robert Kardashian olmak büyük şans

Orijinal O.J. duruşmasına dair hatıraladıkların nelerdi?

Los Angeles’ta yaşıyordum. Friends’in ilk bölümü yeni çekmiştik ve şehirde yaşayan birisi olarak, ayaklanmalar ve Rodney King olayını düşününce, gerilimlerin, o zamanın Los Angeles şartlarının farkındaydım. Bu olayı, Batı Hollywood’daki dairemde televizyonda izlediğimi hatırlıyorum, bunu efsane hale getirecek her şey vardı, adeta bir Yunan trajedisi, kutlanmış, bir zamanların ikonik kahramanı düşmüştü. Hiçbirimizin o zamanlar işin buralara varacağını düşündüğünü sanmıyorum, ancak herkes şunu hissetti ki, ve eğer herhangi biriniz burada yaşıyor olsaydınız, herkes bunu hatırlanacağını biliyordu.

Olaydan iki veya üç yıl öncesinde, hatırladığım kadarıyla öyleydi, neredeyse her gün haberlerde helikopter kovalama sahneleri görmeye başlamıştık, bu yeni bir gazetecilik türünün doğuşuydu gibi geliyordu ve bilginin yayılması konusunda zannediyorum hepimiz rahatsızdık. Nasıl hissedeceğimizi bilmiyorduk, bunun farkındaydım. Bronco kovalamacası ise adeta bizim için yeni olan bir diğer helikopter kovalama sahnesiydi, ancak dramatik bir biçimde daha büyütülmüş, yükseltilmiş bir biçimdeydi.

Haberin Devamı

Tamamen bir güç zehirlenmesi yaşanıyor

Siz bunu reality şovlarının bir nevi doğuşu gibi düşündüğünüzü söylemiştiniz, ne zaman böyle bir kanıya vardınız?

Evet. Böylesi yüksek profilde bir duruşmaya tanıklık ettiğimiz ilk anlardan bir tanesiydi. Her gün kanalı açıp bakabiliyordunuz ve bu yeryüzündeki herhangi bir pembe diziden çok daha iyiydi. Tezahürat yapan insanları gösterdiklerinde kovalamacayı izlediğimi hatırlıyorum. Bir tiksinti hissettiğimi hatırlıyorum, sanki orada bir şeyler yanlıştı. Ne olduğunu bilmiyordum. Nasıl davranacağımı bilmiyordum ancak izlediğimiz ve çektiğimiz şeyde, yakaladığımız şeyde yanlış bir şeyler olduğunu biliyordum. Ayrıca insanlar kameraya çekildiklerini bildikleri için kamera karşısında olmaya verdikleri tepkilerde yanlış bir şeyler olduğu biliyordum. Sansasyon gazeteciliğinin doğuşu buydu.

Yalnızca ilk iki bölümü izledik. O bölümlerde, bu kahraman figürünün yapmış olabileceği her şeyin travmasını yaşayan tek seyirci vekilinin Robert Kardashian olduğu hissediliyor. Karakteri hiç öyle gördünüz mü?

Haberin Devamı

Evet, bu bana sunulduğu şeklindeki gibiydi, parçanın kalbi ve vicdanı olacaktı, çünkü izledikçe ve devam ettikçe, şovun çoğunluğu bir güç zehirlenmesi hakkındaydı, bunun bir parçası olarak elde edeceği hiçbir şey olmayan tek adam yalnızca oydu. En iyi olduğunu düşündüğü şekilde, arkadaşına hizmet etmek adına elinden geleni yapan kişi gerçekten oydu. Evet, bir bakıma temel bilginin o olduğunun farkındaydım, kalbi ve ruhu olarak.

Friends setinde işbirlik tamdı

Sen ve Friends’ten arkadaşlarının bazıları Jim Burrows özel bölümüne gittiniz. Nasıl bir işbirliği yaşıyordunuz?

Ben Chicago topluluk tiyatrosundan geliyorum, ki buranın tanımı da işbirliğidir. Başka bir yolu olamaz. Benim eğitimim bu şekilde. Bu şekilde yetiştim. Friends setinde hem oyuncular, ve daha da önemlisi, hem de senaristler olarak gerçek bir işbirliği içerisine denk geldik. Şimdilerde bunu herhangi bir TV veya film setinde bulabilmek gerçekten çok olağandışı. Ben bunu Chicago’da tiyatro firmam ile buldum ve başka bir yerde denk gelmedim. Bunu söylemişken, bu iş buna oldukça yakındı ve senaristler fikirlere yönelik sıkı bir işbirliğindeydi ve Ryan ve senaristler ile gerçekten çalıştık. Robert’ın rolüne şekil vermeye çalıştık. Onun korunduğundan ve tıpkı diğerleri gibi yaptığı bir yolculuğu olmasını istedik. Eğer sette yaptığımız şeyle alakalı herhangi bir durum ortaya çıksaydı, buna karşı saygı duyarlardı ve ilgilenirlerdi. Herkes birbirine oldukça destek oluyordu.

Haberin Devamı

Jenner’dan önemli bir yardım aldık

Bu rolü omuzlarınızdaki bir yük olarak hissettiniz mi?

Hayır, bir yük olarak hissetmedim. Bunun bir fırsat olduğunu düşündüm. Harika olduğunu da düşündüm. Birkaç saat boyunca Robert hakkında Kris Jenner ile konuştum ve o konuşmada daha önce bilmediğim bir şeyi öğrendim. Bu da onun son derece inançlı birisi olduğuydu. Çok dindar birisiydi ve her yemekte, günde birçok kere, herhangi bir büyük olay veya toplantı öncesinde dua ederdi. Tanrı ile oldukça bireysel ve güçlü bir ilişkisi vardı ve bunu Jenner ile fark ettim.

Haberin Devamı

Kardashian soyadı hâlâ yaşıyor. İnsanların diziye karşı bu soyaddan dolayı ilgi duyduğunu düşünüyor musun?

Bu heyecan verici bir televizyon programı değil. Robert oldukça mütevazı, özel bir insan. Reklama, ünlü olmaya ilgisi yok. Bu tamamen istemsizce oluyor. Kötü olayların, yıkıcı duruşmanın ve o cinayetlerin trajedisi ile gerçek kurbanların Robert’ı istemeyerek bir üne kavuşturması ironi dolu bir durum.

Ona fiziksel olarak benzerliğinin hiç farkında mısın?

İnternette fotoğraflarına bakmaya başlayana kadar hiç düşünmemiştim. Bana bu rolü önerdiklerinde, “Kim? Ne?” dedim. Daha sonra düşünmeye başladım, eğer saç çizgimi biraz aşağıya alırsam olabilirdi. Bir anda “Vay canına, bu kadar yaşlı mı görünüyorum” diye düşündüm. Çok fazla makyaj yapmamaya ve olabildiğince yaşlı görünmemi sağlamaya gayret ettik. Saçımı yaptıktan sonra, peruğu taktılar ve birbirimizin fotoğraflarını yan yana gösterdiler, “Tamam, sanıyorum ona benzeyebilirim” diye düşündüm. Daha önemli olan şey, “Onu etkin bir şekilde temsil edebilecek miyim?” diye kendi içimden düşünmemdi.