Gazete Vatan Logo

Robert 795, Koç 793’le alıyor

Robert 795, Koç 793’le alıyor

Özel okullar taban puanlarını belirledi. Türk özel okullarından en yükseği 793 puan ile Koç Lisesi oldu. Robert Lisesi de 795 taban puanı ile yabancı özel okulların birincisi.

Liselere girişte, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrencileri 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapacakları tercih heyecanı sardı. Bu yıl resmi okullar ile bazı özel okullara yüzdelik dilimlerine göre başvuru yapılırken, Türkiye Özel Okullar Derneği’ne bağlı 14’u yabancı 81 özel okul TEOG özel Okullar Modeli ile yani taban puan üzerinden öğrenci alacağını açıkladı.

Şişli Terakki ikinci

Açıklanan puanlarda ise Türk özel okullarından taban puan bazında en yükseği 793 puan ile Koç Lisesi oldu. Koç Lisesi’ni İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Özel Lisesi (İELEV) ile Özel Şişli Terakki Fen Lisesi 770 puan ile takip etti. Yabancı özel okullardan ise en yüksek taban puana sahip lise 795 taban puan ile Amerikan Robert Lisesi ve 790 puan ile Üsküdar Amerikan Lisesi takip etti. Böylelikle Robet Lisesi 795 taban puanı , 793 taban puana sahip Koç Lisesi’ni geçmiş oldu.

Haberin Devamı