Gazete Vatan Logo

Son dakika: Saldırıya uğrayan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu!

Rize Emniyet Müdürlüğü'ndeki silahlı saldırıda Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, bir polis memuru tarafından vuruldu. Verdi ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu, aynı saldırıda personel şube müdürü ve bir polisinin de yaralandığı öğrenildi. Rize Valisi Kemal Çeber, saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Çeber'in açıklama yaptığı esnada kendisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın araması üzerine açıklamalarını sonlandırarak olayla ilgili Erdoğan'a bilgi verdi.

Son dakika: Saldırıya uğrayan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu!

Rize Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen silahlı saldırıda, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu. Saldırıyı bir polis memurunun gerçekleştirdiği belirtildi.
Olay saat 15.20 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, beraberinde personel müdürü ile birlikte makamında tayini nedeniyle bir trafik polisi ile görüştü. Talebi reddedilen trafik polisi, silahını çekerek Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye ateş etti. Emniyet müdürlüğünün birinci katındaki makam odasının bulunduğu katta meydana gelen silahlı saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin de aralarında bulunduğu 4 yaralı, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Altuğ Verdi, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Yaralanan Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal'ın hastanede tedavileri sürüyor. Bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat ekibi sevk edilirken, polis bina ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.
KARDEŞİNDEN YÜREK BURKAN PAYLAŞIM
Öte yandan, uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin kardeşi Volkan Verdi, kişisel sosyal medya hesabından bir yazı paylaştı.
Şehit olan ağabeyinin tayinin cennete çıktığını belirten Volkan Verdi, yaptığı paylaşımında, "Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni târîhe desem, sığmazsın. Ailemizin gözbebeği canım abim Altuğ Verdi'nin tayini cennete çıktı. Allah'ım seni şehitlik mertebesinde ağırlasın. Adını, namını, karakterini, sevgini sonsuza kadar yaşatacağım" ifadelerini kullandı.
Volkan Verdi'nin yürek burkan paylaşımına binlerce takipçi yorumda bulanarak acılı aileye taziye dileklerinde bulundu.

Haberin Devamı

O POLİS YAKALANDI

Olayı bir polis memurunun gerçekleştirdiği, onun da etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

İbrahim Kalın'dan başsağlığı mesajı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için başsağlığı mesajı yayınladı.
Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Menfur bir saldırı sonucu şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin. Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve koruma memuru Yiğit Can Köksal'a acil şifalar diliyorum."
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan başsağlığı mesajı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı, yaralı polislere de acil şifalar diledi.
Rize'deki olayın ardından Twitter hesabından başsağlığı mesajı paylaşan Bakan Selçuk, şunları kaydetti:
"Uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Rize İl Emniyet Müdürümüz Altuğ Verdi’ye Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı, yaralı polislerimize de acil şifalar diliyorum. Tüm polis teşkilatımız ve milletimizin başı sağ olsun."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY, GENEL KURUL'U BİLGİLENDİRDİ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin makamında uğradığı silahlı saldırıda şehit olmasıyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda bilgi verdi. Şehit Emniyet Müdürü Verdi'nin boynundan vurulduğunu kaydeden Oktay, saldırının saat 14.50'de, İl Emniyet Müdürlüğü binasında gerçekleştiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Derepazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu; İl Emniyet Müdürü görüş gününde tayin talebiyle makama çıktığı esnada bilinmeyen bir nedenle Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi boynundan, Personel Şube Müdürü Ercan Polat'ı sol göğüs ve sırtından, polis memuru Yiğit Can Köksal'ı bacağından yaralamıştır. Tüm yaralılar Rize Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ne yazık ki İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak, şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.
EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ'NDEN TAZİYE MESAJI
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için yayımladığı taziye mesajında, şunları kaydetti:
"Teşkilatımız mensuplarından Rize İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, 11.12.2018 günü makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

Haberin Devamı

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için parti genel merkezine gelen İçişleri Bakanı Soylu, "Başımız sağolsun" dedi. İçişleri Bakanı Soylu'nun Rize'ye gideceği öğrenildi.
RİZE VALİSİ KEMAL ÇEBER: ÖNCE ALTUĞU MÜDÜRÜMÜZÜ VURUYOR

Rize Valisi Kemal Çeber olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: O hainin bir üniversite kazandığı bu nedenle de tayin istediği biliniyor. Arkadaşlarla görüşüyor. Görüşmeden sonra tabi bunlar görüşmeye girerken tedbirler alınmakla beraber, dışarıya çıkıyor. Silahını ve teçhizatını aldıktan sonra ani ve hızlı bir şekilde makama geri dönüyor. Ve sonra hiçbir şey demeden Altuğ müdürümüz ve personel şube müdürümüz var. Önce onları, sonra koruma arkadaşı yaralıyor. Altuğ müdürümüz durumu ağır geldi. Arkadaşlarımız her türlü müdahaleyi yaptı ancak az önce kaybettik. Mekanı cennet olsun. Vatan sağ olsun. Hepimiz çok üzgünüz."

İŞTE O SALDIRGAN
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi makam odasında şehit eden saldırganın kimliği belli oldu. Trafik Şube'de görev yaptığı bildirilen saldırganın İsmail H.S olduğu öğrenildi.