Gazete Vatan Logo

Rize'den bir çılgın icat daha

Rizeli ayakkabı boyacısı Resul Akkemik, kalp ameliyatı olduktan sora iş yükünü hafifletmek için duvar matkabından otomatik ayakkabı fırçası geliştirdi.

Rize'den bir çılgın icat daha

Rizeli ayakkabı boyacısı, tüm ayakkabı boyacılarının işini kolaylaştıracak önemli bir buluşa imza attı. Rize’de ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Resul Akkemik (48), bir süre önce kalp ameliyatı oldu. Ameliyat sonra sağlığı için iş yükünü hafifletmesi gereken Akkemik, kendisini en çok yoran ayakkabı fırçalama işini kolaylaştırmak için el matkabını geliştirerek otomatik bir ayakkabı fırçası üretti.

Akkemik, küçük bir el matkabının ucuna içinde çelik bir tel bulunan esnek bir hortum taktı. Hortumun ucuna ise özel olarak at kılından imal ettirdiği fırçayı yerleştirdi. Rizeli mucit bu buluşu ile fazla yorulmadan sadece geliştirdiği cihazın elektrik düğmesine basarak ayakkabıları kolaylıkla parlatıyor. Akkemik, “Bu sistem ile hem ayakkabıları parlatmak çok kolay oluyor hem de ayakkabılar daha fazla parlıyor. Tüm meslektaşlarıma bu sistemi kullanmalarını tavsiye ediyorum” dedi. İlginç ve kurulumu kolay sistemin maliyeti ise 100 TL.