Gazete Vatan Logo

Son dakika: Rıza Sarraf'ın çok konuşulacak ses kaydı ortaya çıktı!

ABD'de devam eden davada tanık olarak ifade veren Rıza Sarraf'ın dayısıyla yaptığı telefon görüşmesi mahkemenin seyrini değiştirecek. Son dakika haberine göre; Sarraf'ın dayısıyla yaptığı konuşmada, "Çıkmak için ya yalan söyleyeceksin ya da kurtulabilmek için işlemediğin suçları kabul edeceksin" dediği mahkeme tutanaklarına girdi.

Son dakika: Rıza Sarraf'ın çok konuşulacak ses kaydı ortaya çıktı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17-25 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirmek istediği yargı darbesi girişimi ABD'de sürdürülüyor. Dün Rıza Sarraf'ın davanın seyrini değiştirecek ses kayıtları ortaya çıktı. Sarraf'ın ABD'de tutuklu olduğu 15 Eylül 2016'da telefonda görüştüğü dayısı Ahad Khabbaz Tamimi'ye "Eğer ABD'de hapsedilmişsen, çıkmak için ya yalan söyleyeceksin ya da kurtulabilmek için işlemediğin suçları kabul edeceksin" dediği mahkeme tutanaklarına girdi.

ABD'deki kumpas davasında tutuklanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatları, söz konusu ses kaydını New York Güney Bölge Hakimi Richard Berman'a mektupla sundu.

Reuters haber ajansı da Atilla'nın avukatlarının yazdığı bu mektubun ayrıntılarını yayımladı. Mektupta Sarraf ile Ahad Khabbaz Tamimi'nin 15 Eylül 2016'da gerçekleştirdiği telefon görüşmesine yer verildi. Söz konusu telefon görüşmesinde, Sarraf'ın ihtiyaç durumunda hapisten çıkmak ya da daha az ceza almak için yalan söyleme konusunu Tamimi ile konuştuğu aktarıldı. Mektupta, "Sarraf, daha az ceza almak için bir ifade uydurmak konusunda istekli olduğunu ifade ediyor" denildi.

Haberin Devamı

Duruşmayı takip eden The Daily Beast muhabiri Katie Zavadski, hakime sunulan bu kayıtların, bir süre sonra ABD Mahkemeleri Elektronik Belge Erişim Sistemi'nden (PACER) kaldırıldığını bildirdi.

İşadamı Sarraf 22 Mart 2016'da, son 3 yılda 7 defa ABD'ye giden ve hakkında herhangi bir işlem yapılmayan Atilla da 29 Mart 2017'de ABD'de tutuklandı. 8 Eylül 2017'de ise eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında tutuklama kararı verildi.

(Sabah)