Gazete Vatan Logo

Rıza Sarraf davasıyla ilgili flaş karar

ABD’deki Rıza Sarraf davası bu hafta görülmeyecek. Mehmet Hakan Atilla tek başına hakim karşısına çıkacak

Rıza Sarraf davasıyla ilgili flaş karar

ABD’de haftaya görülecek Rıza Sarraf davasında Halkbank yöneticisi Hakan Atilla’nın tek başına yargılanacağı açıklandı

ABD’de Rıza Sarraf’ın davasının bu hafta görülmeyeceği, Halkbank yöneticisi Hakan Atilla’nın tek başına yargılanacağı öğrenildi. Reuters de Sarraf’ın mahkemeye gitmeyeceğini duyurdu.

Davada jüri seçiminin ardından hemen duruşmalara geçilecek. Jüri seçimi tamamlanamazsa duruşma Salı gününe de sarkabilecek. ABD hukuk literatüründe “Jencks materyali” denilen ve savcılığın elinde bulunan işbirlikçi sanığın itirafları anlamına gelen dosyalarda Rıza Sarraf’ın yer aldığı iddiası ise güncelliğini koruyor. Sarraf’ın yanı sıra Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile aynı davada haklarında yakalama kararı çıkarılan Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, eski Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan’ın da aralarında olduğu sanıklar için jüri seçimi yapılıyor.

Sanıklar İran’a yaptırımları delme, banka dolandırıcılığı ve kara para aklamakla suçlanıyor. Sarraf Mart 2016’dan Hakan Atilla ise 27 Mart 2017’den bu yana New York’ta tutuklu bulunuyor.

Haberin Devamı

JÜRİ ÜYELERİ BELİRLENDİ

ABD'de görülecek Rıza Sarraf davasında jüri seçimi tamamlandı. Dava kapsamında 12 jüri üyesi belirlendi. Davanın ilk duruşması bugün görülecek.