Gazete Vatan Logo

Riolu Soler oldu ‘Harranlı Sara’

Üniversite öğrencisi Brezilyalı Soler, sosyal medyada tanıştığı çiftçi Mahmut Budak’la evlenmek için İslamiyeti seçip, Harran’a yerleşti

Riolu Soler oldu ‘Harranlı Sara’

Üniversite öğrencisi Brezilyalı Cheyeme Silveire Soler (25) 2 yıl önce sosyal medyada tanıştığı Harranlı çiftçi Mahmut Budak (26) ile evlenmek için İslamiyeti seçip, her şeyi geride bırakarak Türkiye’ye geldi.

İstanbul’da Mahmut Budak’la buluşan genç kız, konik kubbeli evleriyle ünlü Harran’da müftü Abdülhekim Öz’den ihtida belgesini aldı. Öz, Sara ismini kullanmaya karar veren genç kıza İngilizce mealli Kur’an-ı Kerim hediye etti. Soler ailesinin tek çocuğu Sara ve 10 çocuklu Budak ailesinin çiftçi oğlu Mahmut, şimdi resmi işlemleri tamamlayarak yuva kurmaya hazırlanıyor. Harran’a bağlı Erdemli Mahallesi’nde Budak ailesiyle yaşayan Sara Soler, “Müslümanların giyimiyle ilgili bilgi aldım ve eski kıyafetlerimi atıp örtündüm. Uzun süredir böyle bir arayış içinde olduğumdan ailem şaşırmadı.

Sıkıntılara rağmen geldim

Eski hayatımı geride bırakıp Türkiye’ye geldim ve burada yaşamak istiyorum. İnşallah işlemlerimiz tamamlandıktan sonra ailem de buraya gelecek ve nikah kıyacağız. Mahmut bana buradaki sıkıntıları anlattı ama ben buna rağmen gelmek istedim. Birkaç gündür buradayım ve huzurluyum.”

Haberin Devamı