Gazete Vatan Logo

Reyhanlı saldırısının belgelerini yayınladılar!

Reyhanlı saldırısı ile ilgili flaş iddia...

Reyhanlı saldırısının belgelerini yayınladılar!

Redhack bugün öğlen saatlerinde Twitter'dan ellerine Reyhanlı saldırılarıyla ilgili Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı'na ait bir takım gizli belgeler geçtiğini duyurdu
Redhack yaklaşık 2 saat sonra ise "Reyhanlı'da ne oldu? Ne oluyor? İşte bu soruların cevabı" Tweet'i atarak, Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı'na ait olduğu iddia edilen belgeleri paylaştı.

Belgelerde Hatay ve K.Maraş kaynaklı ilginç istihbarat bilgileri yer alıyor.

İşte o bilgilerden bazıları:


MİRAÇ URAL'IN EVİNDE TOPLANTI


18.05.2013 günü Munzur, Mercan ve Eylem adlı terörist gruplar arasında telsiz görüşmesi yapıldığı. Eylem'in kendi şifre tablosunu oluşturduğunu belirterek ayrıca buradaki arkadaşlar bir şeyler bırakmıştı şeklinde ifadeler kullandığı belirlenmiştir.

19 Mayıs 2013 tarihinde Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'ne telefon ile yapılan ihbarda 18 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı saldırısını planlayan Mihraç Ural'ın evinde toplantı yapıldığı belirtilmiştir.

10 AYRI NOKTAYA SALDIRI

Toplantıda 10 ayrı noktayı kapsayacak yeni bir saldırının planlandığı ve 11 Mayıs 2013 tarihindeki saldırıyı organize etmek için aynı gece yarısı deniz yolu ile illegal yollardan Samandağ'a geçen Nasır Eskiocak isimli şahsın patlama sonrası alınan önlemler sonrası Suriye'ye geçiş yapamadığı Halen Samandağ Köyü kırsalında olduğu belirtiliyor.


ÜÇ ARACA BOMBA DÜZENEĞİ

Reyhanlı saldırıları sonrasına ait olduğu iddia edilen belgelerde, Suriye’de faaliyet gösteren El Kaide yanlısı gruplara ulaştırılmak üzere hazırlandığı öne sürülen bomba yüklü araçlara ilişkin detaylara yer verilirken bu araçların Suriye tarafından arandığı bilgisi dikkat çekiyor.


Redhack’in yayınladığı belgelerde ayrıca, söz konusu planların, 25 Nisan tarihinde elde edildiği belirtilen ve Suriye’deki en etkili silahlı muhalif gruplardan El Nusra’nın, üç araca Türkiye’ye yönelik bir eylemde kullanmak üzere bomba düzeneği yerleştirdiği yönündeki bilgilerle paralellik taşıdığı ibaresi dikkat çekiyor.

17 Mayıs tarihinde verilen istihbaratta "Suriye'de faaliyet yürüten El Kaide Terör Örgütü yanlısı gruplara ulaştırılmak üzere ..... plakalı araç ile patlayıcı yapımında kullanılabilen yardımcı malzemeler gönderilmesinin planlandığı konu hakkında teyit ve detaylandırma çalışmalarının devam ettiği bilgileri İlgi(a) ile bildirilmiştir." dedikten sonra şu ifadeler kullanılıyor:
"Teknik/Hassas Kaynak Çalışmalarından: Bomba yüklü Lancer marka koyu renkli .... plakalı (Suriye plakası olduğu değerlendirilmektedir) ve KIA Rio Marka gri renkli .... plakalı iki araç ile Suriye İdlip kentinde siyah renkli Şam plakalı (Plakası tespit edilememiştir) Saab marka bir aracın bomba ile tuzaklanmış şekilde hazır olduğu. Ayrıca Türkiye tarafından bir aracın patlayıcı madde ile küçük ve hassas cihazlar taşıdığı araçların küçük ve hassas cihazlar taşıdığı, araçların Suriye güvenlik güçleri tarafından arandığı bilgisi alınmıştır.
Söz konusu 4 aracın Suriye'ye yönelik bir eylemde kullanılacağı ve 25 Nisan 2013 tarihinde alınan (Suriye ülkesi Rakka şehrinde El Nusra Cephesi içerisinde faaliyet gösteren şahıslarca 23 Nisan 2013 tarihinde Mazda 323, KIA Rio ve markası ve modeli tespit edilemeyen bir araçla birlikte toplam üç araca bomba düzeneği yerleştirildiği, bu araçlar ile ülkemize yönelik bir saldırıda kullanılacağı) konulu bilgi notunda geçen eylem planlamasıyla paralellik arzettiği değerlendirilmekle birlikte son gelişmeler ışığında olayın sınır bölgelerimize ve dolayısıyla ülkemize yönelebileceği bilgisi ilgi (B) ile bildirilmiştir"











Haberin Devamı