Gazete Vatan Logo

Reuters duyurdu! Dün gece YPG'liler...

Mardin'in Kızıltepe ilçesinin karşısında ABD zırhlı araçlarının yanında nöbet tutan YPG'lilerin fotoğraflarını Reuters paylaştı

Reuters duyurdu! Dün gece YPG'liler...

Türkiye'nin operasyonlarına karşı ABD'nin arkasına saklanan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'liler, dün gece ABD askerleriyle birlikte sınırda nöbet tuttu.

Reuters haber ajansının Mardin Kızıltepe'nin karşısında yer alan Derbesiye'de çektiği fotoğraflarda, ABD zırhlı aracının yanında teröristler yer alıyor. ABD bayrakları dikkat çekerken, maskeli YPG'liler göze çarpıyor.


Dün aynı noktada çekilen videoda, ABD ve YPG'lilerin konvoyunun sınıra doğru ilerlediği görülüyordu.

Akçakale'nin karşısında yer alan Tel Abyad'da dün çekilen fotoğraflarda, terör örgütü bayrağı ile ABD bayrakları bir aradaydı.


TSK, sınıra ağır silahlar sevk etti

Daha batıdaki Kilis'te de dün hareketlilik vardı. Kentte konuşlu birliklerden sınır hattına askeri sevkiyat yapıldı. Çekicilere yüklü obüs ve roketatarların da bulunduğu 10 araçtaki ağır silahlar, Afrin'in karşısına yerleştirilecek. Ayrıca, birçok asker de otobüslerle bölgeye taşındı.


Pentagon yanıt veremedi

Türkiye'nin Suriye'deki YPG hedeflerini vurması üzerine, ülkenin kuzeyindeki kuşakta bulunan ABD askerleri teröristlere kalkan olmaya başladı.

Pentagon Sözcüsü, askerlerin Türkiye sınırına konuşlanmasına yanıt veremedi, "Suriye’nin kuzeyinin tamamında ortaklarımız olan Suriye Demokratik Güçleri ile hareket eden ABD askerleri var. Sınır alanları da bizim hareket alanlarımıza dahil" diyebildi.

Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada hem Suriye hem de Irak'a yeni operasyon mesajı verdi. ABD'den YPG'yi korumaktan vazgeçmesini isteyen Erdoğan, "Bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

Ankara, Suriye'de bir YPG devletinin kurulmasına izin vermeyeceğini birçok kez ilan etti.

Haberin Devamı