Gazete Vatan Logo

Resmi belgeyi bile inkar etti

Darbe girişiminin sivil planlayıcılarından Kemal Batmaz, ABD’den gelen belgeyle ilgili, “Hiçbir şekilde Pensilvanya’ya gitmedim, gideceğimi beyan etmedim” dedi

Resmi belgeyi bile inkar etti

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini Akıncı Üssü’ndeki 143. Filo’da yönettiği belirtilen örgütün sözde sivil imamı Kemal Batmaz, ABD’ye Fetullah Gülen ile kalacağını söyleyerek girdiğini ortaya çıkaran ABD İç Güvenlik Bakanlığı belgelerini de inkar etti. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada Mahkeme Başkanı Selfet Giray, ABD’den gönderilen belgelerin Türkçe çevirisini okudu. Belgeye göre Batmaz, 1 Ocak 2016’da New Jersey eyaletinin Newark Havaalanı’ndaki memurla görüşmesinde, kendisini arkadaşı İsmail Çelik’in karşılayacağını, bir gece Riviera adlı otelde, ardından da Yavuz Ulusoy adlı arkadaşıyla “İmam Muhammed Fetullah Gülen” ile kalacağını söyledi.

Hakimin sorusu üzerine Batmaz şunları söyledi: Maddi hata olduğu düşüncesindeyim. Pensilvanya’ya gidecek olsam New York’a giderim. Neden 6 saat uzaklıktaki Washington’a gideyim? İddia makamı, benim 1 Ocak 2016’da İngiltere’de olduğumu iddia etmişti. Ben ısrarla ABD’de olduğumu söyledim. ABD ziyaretimi gizleyecek olsam, İngiltere’de olduğumu kabul ederdim.

Haberin Devamı

Çeviri hatası iddiası

“Orada tercümeden kaynaklanan maddi hata mıdır bilemiyorum. Şöyle bir diyalog oldu aramızda, ‘Hava koşullarından dolayı buraya inmişsiniz ama Newark’a inen her Türk’e aşağı yukarı (İmam Fetullah Gülen’e gidecek misin?) diye soruyoruz, siz gidecek misiniz?’ dediler. Ben de gitme gibi bir düşüncem yok, işlerim yoğun, görüşmem gereken kişiler var. Böyle bir imkan olsaydı, herkesin iyi veya kötü bahsettiği kişiyi görmek, o mekanı görmek için gitmek isterdim ama öyle bir planım, programım yok dedim. Hiçbir şekilde Pensilvanya’ya gitmedim, gideceğimi beyan etmedim.”