Gazete Vatan Logo

Resepsiyonla nolmaz!

Sanatsal 'açılım'ın ikinci perdesinde 'jön' çatlağı! Kadir İnanır,' 41 yıldır Doğu'da film çekiyorum. Bölgeyi bilmeyenler ahkam kesiyor' dedi.

'Çağırsalar da gitmem' diyen Tarık Akan ise davetli listesinden silindi

AKP Hükümeti'nin yürüttüğü 'Demokratik Açılım' projesi çerçevesinde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sanatçılarla düzenlediği toplantıların ikincisinin hazırlıklarına başlandı.

Başbakan Erdoğan bu kez sinema sanatçılarını ağırlayacak. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in liste üzerinde çalıştığı belirtilirken, davet edilecek sanatçılar arasında yer aldığı öğrenilen Türk sinemasının usta jönü Kadir İnanır, 'açılım çalışmalarında izlenen yöntemi' sert ifadelerle eleştirdi:

- GÜNEYDOĞU ve Doğu Anadolu'da değil, tüm Türkiye'de kanayan yara var. Türkiye'nin hiçbir siyasetçisi Doğu'yu ve Güneydoğu'yu benim kadar bilemez.

- 41 yıldır o bölgelerde film çekiyorum. Coğrafyayı tanımadan film yapamazsınız. Orada yaşayan insanların kültürünü, sosyal hayatını, bölgenin ekonomik koşullarını bire bir yaşayan, gözlemleyen bir sanatçıyım.
- BU konu, resepsiyonlarla çözüme kavuşturulacak bir iş değil. Resepsiyonlara katılıp sonra bölge hakkında ahkam kesiyorlar.

Hele bir gelsin kararımı açıklarım
SAYIN Başbakan'ın daveti henüz bana ulaşmadı. Davetiye gelince katılıp katılmama konusunda kararımı veririm, şimdiden bir şey söylemek istemiyorum.

'GELMEM' DİYENE DAVETİYE YOK

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, sinema sanatçılarıyla yapılacak toplantının bu ay içinde gerçekleşeceğini beliterek, davetliler arasında Fatma Girik, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Kadir İnanır, Cüneyt Arkın, Ekrem Bora, Kenan İmirzalıoğlu, Necati Şaşmaz, Hülya Avşar, Cem Yılmaz, Demet Akbağ ile yönetmenlerden Nuri Bilge Ceylan, Osman Sınav, Sinan Çetin, Mahsun Kırmızıgül gibi isimlerin bulunduğunu söyledi.

Çelik, Tarık Akan'ı davet etmeyeceklerini de AKŞAM'a açıkladı: Tarık Akan, 'Bana davet gelmedi, gelseydi de gitmezdim' demiş. Bu yaklaşımı doğru bulmadığımız için kendisini davet etmedik. Bir gazete de Fatma Girik, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit'i davet etmediğimizi yazdı. Kuyruklu yalan. Henüz kimseyi aramadık. Onlarsız olur mu? Biz onların filmleriyle büyüdü.

Haberin Devamı