Gazete Vatan Logo

Renklerin sürrealist yolculuğu

Mitolojinin önemli konularından Truva’yı sürrealist biçimde yorumlayan tabloları ile tanınan sanatçı Behzat Feyzullah’ın ‘Kaybın Rengi’ isimli yeni sergisi Galeri Soyut’ta...

Renklerin sürrealist yolculuğu

Üç kuşak sanatla iç içe büyüyen Feyzullah Ailesi’nin, Truva tabloları ile sanat yaşamında yer edinen Behzat Feyzullah, renkleri sürrealizm ile yorumladığı yeni bir sergiye imza attı. Mitlerin, sürrealist teknik ile yorumlandığı ‘Kaybın Rengi’ sergisi, Galeri Soyut’ta sanatseverlerle buluştu.

Ön planda siyah ve beyazın arkada ise daha yoğun renklerin hakim olduğu tabloların boyutları bir metre 20 santimden iki metre 40 santime kadar yükseliyor. Tüm dinlerde faklı şekillerde yer alan Pegasus’u ve Pegasus üzerinden gelişen bir hikayeyi 12 tabloda yorumlayan Feyzullah, zamana karşı koyamayan renklerin siyah ve beyaza dönüşmesini betimliyor. Sergisinin sanat anlayışında yeni bir akım olduğunu söyleyen Feyzullah, yeni temalar yerine var olan tarihi sürrealizm akımıyla yorumlamayı tercih ediyor. 14 Şubat’a kadar Galeri Soyut‘ta sergilenecek tablolar hakkında konuşan Feyzullah, “Kaybın Rengi’nde dünyada var olan tüm renklerin zamanla canlılığını yitirmesini ve en nihayetinde siyah ve beyaza doğru evirilmesini işledim. Bu sergiyle kendi sanat akımımda yeni bir pencere açmış oldum. Her şey doğar, yaşar ve ölür. Bu kısır döngü renkler için de geçerlidir. Kaybın Renginde de renklerin var oluşu venihayet sonsuzluğa giden yolculuğuna tanık olabilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

Değerlerimizin korunması gerekiyor

Sergide yer alan her bir tablonun yapımının yaklaşık bir ay sürdüğünü anlatan Feyzullah, Sürrealizm akımına ve sanat felsefesine ilişkin, “Evrensel bir boyut kazanan Pegasus imgesini de tablolarımda yağlı boya ile yorumladım. Alışıla gelmiş resimlerin dışına çıkmaya çalışıyorum. Duygu ve düşüncelerin yoğunlukta olduğu akımlar arasında sürrealizm yer alıyor. Sürrealizm insanları farklı boyutlara taşıyor. Çünkü hayal gücü ve gerçeküstücülük var” diye konuştu.