Gazete Vatan Logo

Renault'un geçici İcra Kurulu Başkan Vekili Thierry Bolloré oldu

Renault Yönetim Kurulu, geçici olarak Thierry Bolloré’yi İcra Kurulu Başkan Vekili olarak görevlendirdi.

Renault'un geçici İcra Kurulu Başkan Vekili Thierry Bolloré oldu

Renault Yönetim Kurulu, bugün itibarıyla Grubun menfaatlerinin korunması ve faaliyetlerine devam etmesi amacıyla geçici yönetim önlemlerini kabul ettiğini duyurdu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Carlos Ghosn aleyhine Japonya’da başlatılan yargı sürecinin ardından, Yönetim Kuruluna Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi sıfatıyla, Sayın Philippe Lagayette başkanlık etmiştir. Yönetim Kurulu, bu aşamada Sayın Ghosn aleyhine Nissan ve Japon yargı makamları tarafından toplanan deliller hakkında herhangi bir yorum yapamamaktadır. Sayın Ghosn geçici olarak görev ehliyetini kaybetmiştir ancak kendisi halen Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev ünvanlarını korumaktadır. Yönetim Kurulu bu kapsamda geçici olarak Sayın Thierry Bolloré’yi İcra Kurulu Başkan Vekili olarak görevlendirip atamıştır.

Sayın Bolloré, Grubun yönetim ekibinin lideri olarak görev yapacak ve Carlos Ghosn ile aynı yetkilere sahip olacaktır. Bu süre boyunca, Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi başkanlığı altında düzenli olarak toplantılarını yapmaya ve Renault Grubu’nun menfaatlerini muhafaza etmeye ve İttifakı’nın sürdürülebilirliğini korumaya devam edecektir. Yönetim Kurulu, İttifak Tüzüğü içinde de ortaya konulmuş olduğu üzere şeffaflık, güven ve karşılıklı saygı prensiplerine dayanarak, Nissan tarafından Sayın Ghosn ile ilgili olarak şirket içinde yürütülen soruşturmalar hakkında ellerinde bulunan bütün bilgilerin talep edilmesine karar vermiştir.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulu, Grubun öncelikli olarak değer verdiği Renault – Nissan - Mitsubishi İttifakı’na, Nissan yönetimi tarafından beyan edilen destek açıklamasını da memnuniyetle karşılamıştır. "