Gazete Vatan Logo

Renault ‘Tılsımı’ bozacak

Renault, Talisman’la (Tılsım) D segmentine geri dönüyor. 1.6 litre dizel otomatik motora sahip otomobil, Şubat’ta Türkiye’de satışa sunulacak.

Renault ‘Tılsımı’ bozacak

Renault, Türkçe’de ‘tılsım’ anlamına gelen yeni Talisman modeliyle D segmentine hızlı geri dönüş yapmayı planlıyor. Sıradışı tasarıma sahip Vel Satis, Latitude ve Laguna gibi modellerle D sınıfında umduğunu bulamayan marka, sıfırdan yarattığı Talisman’la Volkswagen Passat, Ford Mondeo, Audi A4, Skoda Superb ve Opel Insignia gibi modellerle rekabete girmeye hazırlanıyor.

Talisman için Fransa’daki Douai fabrikasına 420 milyon euro yatırım yapan Renault, Avrupa’da 1 milyon adee ulaşan pazarda, yeni ürünüyle bu kez iddialı olmayı istiyor.

4.85 metre uzunluğa ve 1.87 metre genişliğe sahip araca ilk bakışta; önde yer alan büyük Renault logosu ile birlikte krom ızgara, güçlü bir görünüm veren uzun kaput, tampona kadar uzanan C şeklinde LED farlar, ön çamurluklarda krom detaylara sahip kanatlar ve krom detaylar dikkati çekiyor.

8.7 inçlik bilgi ekranı

Talisman’ın Türkiye pazarındaki en büyük artısı vergi avantajlı 1.6 litre dizel-otomatik kombinasyonuna sahip olması. Touch ve Icon ekipman seviyeleriyle piyasaya çıkacak Renault Talisman’da 3 dizel motor seçeneği bulunacak. 110 beygir güç üreten 1.5 dCi ile 130 beygir gücünde 1.6 Energy dCi motorlar, manuel ve otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. 160 beygirlik 1.6 dCi motor sadece otomatik şanzımanla alınabiliyor. 110 beygirlik dizel versiyon 100 km’de ortalama 3.6 litre yakıt harcıyor.

Haberin Devamı

Araçta; masajlı ön koltuklar, otomatik çift bölgeli klima kontrolü, 8.7 inçlik dokunmatik bilgi ekranı, şerit takip sistemi, güvenli mesafe uyarısı, kör nokta uyarısı, aktif acil frenleme eller serbest park etme ve PureVisionFull LED aydınlatma gibi donanımlar yer alıyor.

D sınıfı büyüyor

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Talisman’ı Şubat 2016’da pazara sunacaklarını belirterek, “Talisman’ın dahil olduğu D segmenti Türkiye’de gelişim gösterdi. Özellikle son 3 yılda yüzde 30 büyüme gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl 64 bin 500 adetle kapatan D segmenti,

Ekim sonu itibarıyla 68 bin 600 adetlik satışa ulaştı. Amacımız Talisman ile pazarda en iddialı oyunculardan biri olmak ve podyumda yer almak” diye konuştu.

Haberin Devamı